0
ATP

Preokretom do pobede

Objavljeno: 07.11.12 u 17:42

Svetski broj 1 Novak Đoković savladao je u 2. kolu A grupe Mastersa u Londonu Britanca Endija Mareja sa 4:6, 6:3, 7:5. Srpski teniser je ovom pobedom obezbedio plasman u polufinale i zadržao je prvo mesto u grupi.

 
Mareju je pripao početak meča, pa je vrlo brzo došao do brejka. Britanac je odlično servirao i Đokoviću nije dozvolio da dođe do šanse za brejk i izjednačenje. Nole je polako dolazio do svoje igre i polako počeo da preti Endiju. Međutim Marej je sačuvao brejk prednosti i poveo sa 6:4.

 
Početak drugog seta protekao je tako što su teniseri bili sigurni na servisu u prvih pet gemova, a onda najbolji teniser sveta uspeva da napravi brejk, a potom dođe do velike prednosti od 5:2. Đoković rutinskom igrom rešava drugi set u svoju korist sa 6:3.

 
Nakon početnog vođstva Mareja u odlučujućem setu, Đoković uzima tri gema zaredom i dolazi do prednosti od 3:1. Bio je naš teniser nadomak osvajanja još jednog gema, ali je Britanac spasao dve brejk lopte i smanjio zaostatak. Novak je ponovo došao do +2, ali je Endi zahvaljujući dobroj igri u tim momentima, ali i greškama Đokovića, uspeo da preokrene na 5:4 u svoju korist. Srpski teniser je došao do izjednačenja, a potom je napravio brejk kojim je došao na korak do pobede. Iako je Marej imao dve brejk lopte, Novak je sjajnim servisom uspeo da osvji gem i trijumfuje nad ljubimcem domaće publike.

 
Đoković će se u trećem kolu A grupe sastati sa Tomašom Berdihom, a ukoliko ga savlada i obezbedi prvo mesto u grupi igraće u polufinalu protiv drugoplasiranog iz B grupe u kojoj se nalazi Janko Tipsarević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter