0
Fudbal

Miroslav Radović smatra da je selektor Srbije najodgovorniji za rezultate reprezentacije

Kod Mihe ne igraju najbolji

Objavljeno: 07.11.12 u 16:36

Srpski internacionalac u dresu poljske Legije Miroslav Radović pruža odlične partije, ali još uvek ne dobija poziv da nastupi u najboljoj selekciji Srbije. Proteklog vikenda bio je strelac i asistent u veoma važnoj pobedi svoje ekipe na gostovanju Lehiji u Gdanjsku od 2:1.

 
Radović smatra da selektor Srbije Siniša Mihajlović snosi odgovornost za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za SP 20114 u Brazilu jer u reprezentaciji ne igraju najbolji fudbaleri.

 
„Za rezultate je kao i uvek odgovoran trener, logično je onda što Siniša Mihajlović snosi krivicu za mizeran bodovni učinak Srbije u A grupi. Gde je pogrešio? Prva i osnovna greška: naglo je promenio sastav, trebalo je postepeno da uvodi mlade snage, koje, objektivno, znatno kaskaju za doskorašnjim standardnim članovima državnog tima“, izjavio je Radović za „Sport“ i dodao:

 
Srbija raspolaže boljim igračima od ovih koji su preuzeli dres sa državnim grbom, sa njima bi sve bilo lakše, lepše i bolje, verovatno bismo gledali sa vrha i bezbrižno jezdili ka Brazilu. Stručnjaci kažu: u fudbalu sve počinje od odbrane, ali ne bih se kod nje zadržavao, već se usmerio na napad, koji je najveća boljka nacionalnog tima. Nema realizacije, nema ničega i zato smo tu gde jesmo, daleko iza Belgijanaca i Hrvata“, istakao je Radović.

 
Mnogi smatraju da je fudbaler Legije svojim igrama zaslužio poziv u reprezentaciju, ali Radović tvrdi da niko ne prati poljsku ligu.

 
„Zar da se namećem preko medija? Ne pada mi na pamet. Ko hoće, pardon, ako neko hoće da me vidi na delu, onda se put zna, pravac Varšava. Pa ipak, očito je: stručni štab ne prati poljsku ligu i to je, izgleda, moj najveći minus. Ne bih dalje komentarisao, nema potrebe“.

 
Radović ne krije da je razočaran, ali mora i da azmišlja o nastavku karijere.

 
„Šta da kažem? Ništa! Moram da se usredsredim na igre u klubu, kako bih u nastavku karijere izdejstvovao što unosniji ugovor. To je to. Tačka“, zaključio je Radović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter