0
Domaći fudbal

Zvezda traži alibi za svoje neuspehe

Objavljeno: 06.11.12 u 13:46

Prema opisu radnog mesta selektor fudbalske reprezentacije Srbije, trebalo bi da brine o igri fudbalske reprezentacije Srbije, da bira odnosno selektira igrača za fudbalsku reprezentaciju Srbije, a u ovom konkretnom slučaju odvede fudbalsku reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

To je teorija, a u praksi Siniša Mihajlović se bavi još mnogim drugim stvarima. Recimo, time da li je Crvena zvezda pogrešila što je podigla frku oko nepostojećeg penala na meču protiv Jagodine i insistiranju da se arbitar Dejan Dimitrijević doživotno protera iz fudbala.

Znam ja, naše novinarsko pravo, šta više i obaveza je da ga pitamo to, narod to voli da čuje, ali mogao je Miha baš i da preskoči odgovor na ovo pitanje, jer ni njemu baš ne cvetaju ruže i neka se malo fokusira na svoj rad.

Međutim, on je rekao, manje više ono što mi svi mislimo, a to je da su na Marakani reagovali preterano burno i da ovim pokušavaju da skrenu pažnju sa gorućih problema u svom klubu.

„Nisam upoznat s time kako je bilo ranije, ali sam ubeđen da u FSS niko ništa ne radi namerno protiv Crvene zvezde ili bilo koje druge ekipe iz Superlige. Ovakvim ponašanjem moj bivši klub samo traži alibi za nešto drugo, što su normalne stvari kad su rezultati loši.

Ima takvih situacija i u Italiji, krivica se uvek prebacuje na nekog drugog, kako bi se pronašlo opravdanje za lični neuspeh.

Smatram da problem uvek treba tražiti u sopstvenoj kući. Normalna je stvar da arbitri pogreše, to se dešava svima nama, koji radimo u fudbalu, ali ne verujem da je u pitanju zla namera.

Tokom sezone, sudije „sviraju“ nešto i u tvoju korist, na sledećoj utakmici te oštete, a na kraju se sve to izniveliše i uvek pobedi ekipa koja je stvarno najbolja.

Poznajući ljude u FSS, sudijskoj organizaciji, a neke arbitre i lično, mislim da nema nikakvih nameštanja i gluposti o kojima se priča“, kaže Miha.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter