0
Evrokupovi

Magija Ibrakadabre i remi u Kijevu

Objavljeno: 06.11.12 u 22:55

Odigrani su mečevi 4. kola u grupi A, a poznat je i prvi tim koji je prošao dalje – Porto. Oni su remijem u Kijevu obezbedili osminufinala, a blizu cilja je i PSŽ mada će oni imati ipak teži posao.

PSŽ je dočekao ekipu Dinama iz Zagreba i naravno uzeo sva tri boda. Ništa drugo se nije ni očekivalo, s obzirom na to da Zagrepčani ne mogu nikome gol da daju, a kamoli da pobede.

Dinamo je dobro počeo meč i imao veliku priliku da dođe do vođstva preko Pivarića, ali se mreža svetaca ipak nije zatresla. PSŽ je do vođstva došao u 16. minutu kada je Ibrahimović uposlio Aleksa koji je šutirao sa 11 metara i savladao Kelavu. PSŽ je od 61. do 65. minuta rešio pitanje pobednika sa još dva gola. Prvo je Ibrahimović još jednom asistira, ovoga puta Matuidiju, a četiri minuta kasnije dodaje i Menezu koji posle solo prodora postiže lep gol. Ibrakadabra je danas samo asistirao – četiri puta… U 80. minutu je dodao i rezervisti Gijomu Oaruu.  Ovoga puta je Ibra pao, ali je sa zemlje dodao loptu Oaruu. Majstor je veliki Zlatan Ibrahimović.

U drugom meču Dinamo je u Kijevu dočekao Porto. Bilo je po nekoliko prilika na obe strane u prvom poluvremenu, ali su mreže mirovale. Na startu drugog dela velika šansa za Varelu, koji je za malo bio neprecizan. Do kraja meča nije bilo golova, a to nimalo ne smeta zmajevima koji su prošli dalje.

TABELA: Porto 10, PSŽ 9, Dinamo Kijev 4, Dinamo Zagreb 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter