0
Auto Moto

Kubica se lagano vraća u formu

Objavljeno: 06.11.12 u 11:42

Robert Kubica će ponovo startovati u jednom od Citroenovih C4 WRC automobila koji su osvajali šampionate, na dve trke nacionalnog šampionata kasnije ovog meseca. Poljak se lagano oporavlja i vraća u formu posle strahovite nesreće u februaru 2011. godine u Italiji kada je za volanom Škode vozio reli u pauzi između dve trke F1. Posle dugog oporavka, Kubica je ponovo seo za volan i pobedio na dva relija.

Citroen će mu sada izaći u susret i dati jedna od dva automobila C4, koji su prethodili aktuelnom modelu DS3, za Reli koji se vozi od 13-15 novembra u mestu Komo, i nedelju dana kasnije u Francuskoj u mestu du Var.

„Jedva čekam da vozim automobil kakav je C4 i sa kojim su osvajali šampionate“ rekao je Kubica. „Reli mi je jedna od omiljenih disciplina u automoto sportu. Završio sam testove i malo se privikao na automobil ali će trka na Komu biti prava prilika da ga osetim i u trkačkom režimu. Cilj će mi biti drugačiji na reliju u Francuskoj gde sam već dva puta učestvovao, tako da će mi treći put bii mnogo lakše…“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter