1
Evrokupovi

Goreo Pirej, remi u Nemačkoj

Objavljeno: 06.11.12 u 22:51

Arsenal je stigao na gostovanje u Gelzenkirhen sa namerom da se osveti Šalkeu, dok je Olimpijakos dočekao Monpelje u grupi B u nameri da dođe do tri boda. Šalke je uzeo novi bod, a ovaj rezultat odgovara najviše Olimpijakosu koji je pobedio i pokušaće da se domogne eliminacione faze!

 

Šalke je mnogo bolje počeo meč protiv Arsenala, imao inicijativu, stvorio nekoliko dobrih prilika, a onda je usledio šok. Ni iz čega i uz mnogo sreće Arsenal dolazi do vođstva golom Volkota. Žiru je istrčao ispred Farmana, lopta se odbila do Volkota koji nekako prolazi i šalje loptu u mrežu u 18. minutu. Osam minuta kasnije novišok za domaće navijače – Podolski centrira sa leve strane posle odličnog driblinga i pogađa u glavu Žirua koji se upisuje i u Ligi šampiona.

Ipak, Šalke nije psihički pao posle drugog primljenog gola, već je u poslednjim momentima prvog dela smanjio na 1:2 preko fenomenalnog Huntelara koji je pogodio dalji ugao udarcem levom nogom. Imao je fenomenalnu priliku Huntelar da izjednači na startu drugog poluvremena, izašao je sam ispred Manonea, ali je Italijan izašao kao pobednik. Inicijativa Šalkea je nastavljena, Nemci su oštećeni, jer nije dosuđen jedanaesterac kada je Mertezaker igrao rukom. Ali pravda je zadovoljena u 67. minutu kada je gol postigao Džeferson Farfan, mada je odbrana Arsenala morala bolje da interveniše u ovoj situaciji. Arsenal se do kraja branio, Venger je u finišu izvršio dve krajnje defanzivne izmene, a tobdžije su i pored toga mogli do pobede pošto je volkot izašao sam ispred Unerštala i uspeo da ga pogodi u nogu!

 

U drugom meču Olimpijakos je veoma rano poveo protiv Monpeljea, a strelac je u 4. minutu bio Paulo Mačado. Monpelje nije uspevao da stvori nijednu šansu sve do 67. minuta kada je dosuđen penal posle prekršaja nad Kamarom. Siguran sa bele tačke bio je Junes Belanda i izjednačio rezultat. Olimpijakos vraća prednost u 80. minutu, korner sa desne strane, očajna odbrana šampiona Francuske, a Greko sam sa 11 metara šalje loptu u mrežu. Tri minuta kasnije Olimpijakos sve rešava, gol postiže Mitroglu posle sjajnog centaršuta Holebasa sa leve strane. Sada su Atinjani u igri, ali im treba pozitivan rezultat u Gelzenkirhenu.

TABELA: Šalke 8, Arsenal 7, Olimpijakos 6, Monpelje 1.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Goreo Pirej, remi u Nemačkoj | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very nice blog!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to find a lot of useful info here in the article. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter