0
Evropske lige

Dva luda remija!

Objavljeno: 06.11.12 u 22:43

Definitivno je ovo grupa smrti! Neverovatni mečevi viđeni su u Madridu i Mančesteru u okviru 4. kola grupe D, a rezultati su iznenađujući. Mančester Siti nije uspeo da savlada Ajaks na Itihadu i maltene je izgubio sve šanse da prođe dalje, dok su Real i Dortmund podelili bodove na Bernabeu istim rezultatom kojim je završen i meč u Engleskoj – 2:2.

Mančester Siti je dočekao Ajaks i morao je da pobedi. Želeli su građani da se osvete kopljanicima za poraz u Amsterdamu, ali kako su samo gosti započeli ovaj susret. Sa dva gola za 17 minuta! Oba posle prekida. Eriksen je centrirao u 10. minutu, Moisander prebacio loptu do Sima De Jonga i Ajaks vodi. Sedam minuta kasnije još veći muk na Itihadu – Eriksen opet izvodi korner, ovoga puta na prvu stativu gde na loptu natrčava De Jong i zakucava loptu u mrežu!

Siti je uspeo da se trgne i smanji na 1:2, centrirao je Samir Nasri sa desne strane, a Jaja Ture prihvatio loptu grudima i iz okreta zakucao loptu u mrežu. Ali Siti nije uspeo do poluvremena da uradi ništa više, navijači su bili potpuno razočarani. manćini na poluvremenu vadi iz igre Havija Garsiju i ubacuje Marija Balotelija – ajmo ajde svi u napad. Dugo Siti nije uspeo da stvori šansu, a Ajaks je dva puta imao priliku da dođe do 3:1 – oba puta je pokušao De Jong. A u 74. minutu Baloteli glavom spušta loptu za Aguera koji postiže gol za 2:2.

Imao je Siti priliku da povede u 80. minutu, ali je Vermer neverovatno intervenisao i zaustavio udarac Aguera. U 88. minutu poništen je gol Mančester Sitija, jer je navodno kolarov bio u ofsajdu pre nego što je uposlio Aguera koji je zatresao mrežu. Mogao je Ajaks u nadoknadi do pobede, ali je udarac Eriksena zaustavio Hart. U 93. minutu nije soduđen čist penal za Siti, pošto je Van Rijn vukao Balotelija, a sudija umesto penala svirao kraj… Ne čudi što su ga posle meča svi napali! U svakom slučaju Siti je opet razočarao, a Manćiniju posao visi o koncu sada…
 

 

Real je dočekao Borusiju iz Dortmunda i ekipa Žozea Murinja je smatrana za favorita, ali milioneri su čudo… Fantastičan početak gostiju, dve sjajne šanse, ali Kasiljas nije morao da vadi loptu iz mreže. Prvu priliku za Real propušta Ronaldo, ali krivica za promašaj Portugalca je na leđima Iguaina, koji je očajno centrirao – umesto po zemlji podigao je loptu. U 28. minutu Dortmund dolazi do vođstva, dobra akcija, Levandovski dodaje Rojsu koji sjajnim udarcem matira Kasiljasa.

Brzo se međutim Real vratio, dug napad posle kornera, drugi centaršut Ozila i gol Pepea glavom. A onda novi šok za navijače kraljevskog kluba u 45. minutu, centaršut Groskrojca i pogodak Marija Gecea za vođstvo od 2:1. Murinjo je na poluvremenu izveo Iguaina i Modrića, a uveo Kaljehona i Esijena. Na startu drugog poluvremena poništen je gol Reala koji je postigao Kaljehon zbog ofsajda, ali se čini da je pomoćni arbitar pogrešio i da je Šmelcer bio najbliži Vajdenfeleru. Kaljehon je samo minut kasnije imao još jednu priliku, ali je iz odlične pozicije šutirao pored gola. U 89. minutu Mesut Ozil postiže gol iz slobodnjaka, Vajdenfeler nije najbolje intervenisao, a lopta se od stative odbila u mrežu… Preciznije Ozil nije mogao da šutne. Do kraja je sve moguće, čak je i Siti u igri, ali mu treba čudo… U 5. kolu Siti čeka Real, a Ajaks ekipu Dortmunda. Pobedama Ajaksa i Sitija sve bi se zakomplikovalo do ludila.

TABELA: Dortmund 8, Real Madrid 7, Ajaks 4, Mančester Siti 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter