0
Auto Moto

Fernando zadovoljan

Objavljeno: 05.11.12 u 11:55

Iako je Fetel završio trku samo jednu poziciju iza Alonsa, ferarijev vozač je donekle zadovoljan raspletom u dramatičnoj trci u Abu Dabiju. Drugo mesto za Alonsa i treće za Fetela znači da je razlika u šampionatu na dve trke do kraja spala na deset bodova.

Sa šeste startne pozicije Alonso je uspeo odmah da obiđe Vebera i da iskoristi seriju incidenata kako bi došao do vodećeg Rajkonena nekoliko krugova pred kraj, završivši trku sa razlikom manjom od sekund.

„Veoma sam zadovoljan“ izjavio je Alonso posle trke. „Morali smo da se borimo tokom cele trke jer nismo bili super kompetitivni ovog vikenda. Imali smo dobro preticanje i dobru strategiju koja nam je čak i dala šansu da se borimo za pobedu. Posle starta sa šeste pozicije, drugo mesto je maksimum koji sam mogao da napravim, što znači da ću se boriti za titulu do samog kraja.

Bili smo koncentrisani na naš rezultat, ali i Sebastijan je odradio sjajan posao koji mu je bio olakšan pojavljivanjem sejfti kara na stazi dva puta. Mi ništa nismo mogli da uradimo tim povodom, sem da se fokusiramo na na ono što mi radimo. Nadam se da ću biti u prilici da pobedim na jednoj od dve preostale trke.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter