0
AdmiralBet ABA Liga

Posle pobede u gostima, trener Vujošević zadovoljan pobedom ali ne i suđenjem

Važna pobeda, sudije važnije od učesnika

Objavljeno: 04.11.12 u 20:30

Posle teške i mučne utakmice, crno beli su pobedili Split i naneli mu prvi ovosezonski poraz na domaćem terenu.

Dule Vujošević je bio srećan zbog pobede.

”Veoma važna pobeda. Nije slučajno Split dobio Crvenu zvezdu i posebno Cedevitu. Oni imaju ekipu koja je ukomponovana od starih iskusnih igrača i mladih talentovanih. Odlični su šuteri za tri poena, tim su, povezuje ih kvalitetna saradnja i dobar odnos. Hteli su da seriju pobeda na domaćem terenu nastave i protiv Partizana. Mi smo pomalo ispražnjeni svim ovim putovanjima, serijom teških utakmica. Momci su smogli snage da odbranom nadoknade to što ih šut možda nije hteo, osim Anđušića, koji je odigrao veoma značajnu ulogu, dao značajan doprinos da se utakmica dobije. Ovo je veoma važna pobeda, veoma je važan ligaški deo ABA lige zbog toga što prvak garantovano igra sledeće godine Evroligu, to je ono što je jako značajno i svaka nova pobeda dovodi nas korak bliže tom cilju”, istakao je trener Partizana mt:s Duško Vujošević.

Vujošević je i na ovoj konferenciji nastavio lični „rat“ sa sudijskom organizacijom.

„Nije mi jasan njihov kriterijum. Nije išao u bilo čiju korist, ali sudije postaju nedodirljive, važnije od svih učesnika. Na terenu nije bilo nijednog incidenta, a svirano je ne znam koliko tehničkih i namernih grešaka“.

„Tehnička kada neko odmahne rukom je preterana, ne mogu igrači da igraju bez emocija! Mislim da bi sudije trebalo da budu u funkciji igre. Za egzibicioniste su neki drugi prostori“, zaključio je trener Partizana mt:s.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter