0
AdmiralBet ABA Liga

U utakmici koju je bilo mučno gledati, večeras bledi Partizan je savladao u gostima Split 72:79 (17:19, 16:18, 13:20, 26:20)

Skokovi i Anđušić dovoljni za pobedu

Objavljeno: 04.11.12 u 19:11

Bilo, prošlo, ne ponovilo se…

Nismo večeras mogli da vidimo kvalitetnu košarku u Gripama. Ni Partizan ni Split nisu odigrali goru utakmicu u sezoni, crno beli su imali čak 19 izgubljenih lopti i 14 promašenih slobodnih bacanja, a na poluvremenu su imali procenat bacanja manji od 60%. Kad smo već kod bacanja, kakva je to utakmica u kojoj se izvede čak 75(!!!) slobodnih bacanja, procenite sami.

Crno beli su ovu utakmicu dobili skokom i katastrofalnom igrom Splićana. Crno beli su u pojednim trenucima imali više ofanzivnih skokova nego domaći defanzivhim i ceo tim crno belih je na kraju imao čak 41 uhvačenu loptu. Treba pomenuti i Danila Anđušića koji je pružio odličnu partiju u trećoj i na početku poslednje deonice i praktiočno sam prelomio meč sa tri trojke.

Kad smo već kod trojki, Split je sve karte bacio na njih na ovoj utakmici a imali su šut za tri 2/19… A Tomas je uspeo da očara publiku er bolom sa slobodnog bacanja, definitivno stvar koja se retko viđa u profesionalnoj košarci, pogotovu od strane jednog pleja jednog ozbiljnog kluba.

Ovo je Partizanu šesta pobeda a Splitu prvi poraz u ovoj sezoni na domaćem terenu.

Najefikasniji u timu Partizana i junak pobede, Anđušić je meč završio sa 21 poenom (5-9 iz igre) za samo 16 minuta na terenu, Gordon je imao 12 poena i 12 skokova, a Vesterman i Gagić dodali su po devet poena. Kod domaćina je najbolji bio Mimica sa 13 poena uz tragičan šut iz igre.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter