1
Ostali sportovi

Čuveni brkovi svetskog sporta

Objavljeno: 04.11.12 u 18:25

U svetu sporta u poslednjih desetak godina uglavnom dominiraju frizure kao modni detalj ili recimo tetovaže, a nekada su brkovi bili šmekerski detalj koji je odvajao prave face od onih „ostalih“.

Ako misliš da pričamo gluposti, onda se uveri sam jer u nastavku sledi izbor najgotivnijih brkova svetskog sporta.

Roli Fingers (Prsti) bio je bejzbol igrač prikladnog prezimena ali i opako stilizovanih brkova. Fingers je dok je tokom 70ih godina prošlog veka igrao za Okland Atletikse uzgojio fino stilizovane brkove na kojima bi mu svi naši čukundedovi pozavideli. Inače to je uradio zato što je vlasnik Atletiksa izvesni Čarls Finli odlučio da igraču koji bude imao najbolje brkove (po njegovoj proceni) da bonus od 300 dolara.

Grem Sunes ne samo što je bio poznat kao odličan vezni igrač, već može da se pohvali i verovatno najboljim brkovima koje je stadion Enfild ikada video. Sunes je za Liverpul igrao 80ih godina 20. veka,  a upravo su njegovi brkovi iz tog perioda bili toliko moćni da ni uragan nije mogao da ih pomeri! Tako gusti brkovi Škotlanđanina prosto su išli savršeno uz njegovu kovrdžavu kosu.

Mark Špic američki plivač, sedmostruki osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine, će pored antologijskih rezultata koje je postigao takođe ostati upamćen po brkovima. Stil njegovih brkova možda nije bio jedinstven ali štos koji je napravio definitivno je legendaran. Naime, kada su ga pitali zašto je pustio brkove, Špic je bez razmišljanja rekao da mu je tako otpor vode slabiji na licu, te da zato postiže sjajne rezultate. Već sledeće godine lica plivača Sovjetskog Saveza krasili su brkovi…

Zdravko Borovnica legendarni fudbaler Crvene zvezde sa kraja 70ih i početka 80ih godina. Borovnica će ostati upamćen po tome što je berlinskom Dinamu u Kupu UEFA ušavši sa klupe dao dva komada i naravno po brkovima. Nakon što je počeo karijeru kao špic igrač, Borovnica je zbog jake konkurencije u napadu bukvalno prerastao u hladnokrvnog odbrambenog fudbalera, a protivnčkim igračima uterivao je strah u kosti svojim crnim brkovima.

Rudi Feler i Frank Rajkarad dvojica velikh fudbalskih rivala pre svega iz okršaja reprezentacije Nemačke i Holandije. Obojica su furali brkove ispraćene adekvatnim frizuricama, a njihov sukob na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. i dan danas se prepričava. Bio je to četvrtfinalni okršaj ove dve reprezentacije. Posle jednog klizećeg starta Rajkarda nad Felerom, Nemac se žalio sudiji a Rajkard potom dobio žuti karton. To je isprovociralo Holanđanina koji je onako u prolazu zavalio šlajmaru u Rudijevu frizuru. Nemac je to primetio i otišao ponovo da se žali sudiji koji je tada i njemu da žuti karton.

Ipak to nije bilo sve. Ni minut kasnije njih dvojica su se ponovo pokačili i što bi rekoa pokojni Vladanko „dobili crvenu kartu za put u svlačionicu“, a sve ljubitelje fudbala time uskratili jednog fantstičnog obračuna brkatih.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title ÄŒuveni brkovi svetskog sporta | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m glad to locate a lot of useful information right here within the article. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter