0
Tenis

Ženska teniska reprezentacija Češke povela je danas sa 1:0 protiv Srbije u finalnom meču Fed kupa koji se igra u Pragu.

Safarova lagano pobedila Anu

Objavljeno: 03.11.12 u 15:42

Od najbolje teniserke Srbije bolja je bila drugi reket Češke Lusi Šafarova u dva seta, sa 6:4, 6:3 posle 100 minuta igre.

Sledi drugi singl meč u kojem se sastaju Jelena Janković i Petra Kvuitova.
Prvi reket Srbije je dosta nestrpljivo ušla u duel sa Safarovom, što je na kraju koštalo izgubljenog meča.

Čehinja je prva došla do brejka (2:1), Ivanović je odmah odgovorila istom merom (2:2) i povela sa 3:2, ali Safarova tada preuzima inicijativu, dobija gem na svoj servis, a onda još jednom dolazi do brejka viška (4:3).

Ivanović je do kraja tog dela igre uspela da dobije još jedan gem na svoj servis (5:4),pre nego što je Safarova stavila tačku na prvi set.

Mali dvoboj na psihološkom planu pripao je očigledno, Safarovoj koja u nastavku duela ne gubi vreme nego odmah oduzima jošs jednom servis našoj teniserki i potom lako osvaja svoj – 2:0.

Samopouzdanje bivše prve teniserke sveta u tim trenucima bilo je na ispitu, ali ona jednim energičnim asom dobija svoj gem (2:1) i nagoveštava povratak u meč.
Ipak, levoruka Safarova je neumoljiva i ne ispušta višak od jednog brejka (3:1) dok je Ivanovićevoj preostalo da čeka šansu za napad.

Čehinja međutim, sve više ulazi u ritam i brzinom uspeva da neutrališe sve pokušaje naše teniserke da preokrene rezultat.
Ivanović u kritičnom sedmom gemu kod vođstva Čehinje od 4:2 uspeva da spasi četiri brejk lopte, smanjuje na 4:3,ali Čehinja na kraju snažnim udarcima lomi otpor Srpkinje i koristii prvu meč loptu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter