0
AdmiralBet ABA Liga

Zvezda u subotu u okciru sedmog kola ABA lige dočekuje Solnok

Pobeda obaveza

Objavljeno: 02.11.12 u 19:13

Posle trijumfa nad ekipom MZT-a u Skoplju košarkaši Crvene zvezde žele da ostanu na pobedničkom koloseku. Crveno-beli imaju lepu priliku za to s obzirom da im u goste dolazi mađarski Solnok, poslednjeplasirana ekipa regionalnog takmičenja. Istina, Mađari imaju identičan skor kao i crveno-beli (2-4), ali trener Crvene zvezde DIVA Vlada Vukoičić ovog puta nije bežao od uloge favorita.

U ekipi Zvezde debitovaće i Majkl Skot, pridošlica iz belgijskog Šarlroa, a u tim se vraća i Elton Braun koji je prethodni duel propustio zbog porodičnih obaveza u Americi.

 

Teško se može nešto reći o ovoj utakmici na osnovu tabele, jer i mi i Solnok imamo isti skor, ali se na osnovu toga ne može ništa veliko zaključiti – počeo je priču trener Crvene zvezde DIVA Vlada Vukoičić na konferenciji za medije koja je upriličena na Malom Kalemegdanu:

„Naše ime, kvalitet igrača i uzlazna putanja sa treninga i utakmica nam daje za pravo da kažemo da smo favoriti na papiru. Kada ekipa igra dobro, ima dobar rezultat i dobru poziciju ta uloga favorita se podrazumeva. Tabela to ne govori, ali mi ne bežimo od te uloge. Moramo biti svesni da nam neke stvari koje su se desile ne idu na ruku. Nismo još sazreli dovoljno da možemo rutinski, bez maksimalnog angažovanja da dobijemo ovakvu utakmicu. Zato imamo veliki oprez i respekt prema protivniku, kao i malu dozu umerenog sportskog straha. Jer, ako se malo ne bojite protivnika, onda ni ne možete da date sve od sebe. Poštujemo Solnok, ali i naš rejting i sastav, tako da ćemo pokušati da sve to pokažemo na terenu“ istakao je Vukoičić.

Trener Zvezde je potom detaljno analizirao rivala:

„Solnok je tim koji ima dosta mađarskih igrača. Imaju kostur tima koji je dugo zajedno, prilično su iskusan sastav. Naročito su jaki na bekovskim pozicijama zbog kvaliteta i broja igrača u rotaciji. Promenili su neke igrače i još nisu pokazali svoj potencijal. Jedan od naših zadataka je da iskontrolišemo te njihove spoljne igrače, pogotovo Balaša, Horvata i Nemeta, a da ispod koša dobro čuvamo Martona Badera, koji je u ovom delu lige najprijatnije iznenađenje od visokih igrača. Solnok je na pravi način iskoristio njegov kvalitet što pokazuje njegovih 28,6 indeksnih poena po utakmici. Bader im je jedan od najboljih igrača koji predvodi centarsku liniju“ rekao je Vukoičić i potom dodao:

„Znamo šta nam je činiti u ovoj utakmici. Nadam se da će publika razumeti našu specifičnu situaciju jer smo i dalje u negativnom skoru i trebaju nam mini serije pobeda. Ova utakmica nam daje mogućnost da podižemo samopouzdanje, da dižemo sebe i da dočekamo početak Evrokupa u dobrom raspoloženju. Zato pozivam publiku da nas podrži, iako ime proitivnika ovaj put možda i nije tako atraktivno, ali podrška sa tribina nam je preko potrebna.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter