0
Fudbal

Osim uspešno završio misiju

Objavljeno: 01.11.12 u 21:22

Posle odličnih rezultata koje je ostvario kao predsednik Odbora za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH), Ivica Osim odlučio da se povuče sa te funkcije.
„Učinili smo ono što je trebalo. Ukinuta je suspenzija Saveza, uspeli smo da omogućimo i reprezentaciji i klubovima da se takmiče, a uspeli smo i finansijski da stabilizujemo Savez“, izjavio je Osim.
Nekadašnji sproslavljeni selektor fudbalske reprezentacije SFRJ Ivica Osim postvaljen je na mesto predsednika ovog tela pošto su UEFA i FIFA suspendovale FSBiH jer nije želela da ukine trojno predsedništvo.
Predsednik UEFA Mišel Platini je nakon ukidanja suspenzije 30. maja ove godine izjavio da je „zahvaljujući Osimu fudbalska organizacija u BiH spasena od propasti“.
Skupština FSBiH na kojoj će biti izabrani predsednik i dva podpredsednika održaće se 13. decembra, a Osim se nije kandidovao ni za jednu od tih funkcija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter