0
Evroliga

Barsa se izvukla

Objavljeno: 01.11.12 u 22:47

Kasno su se probudili crno beli, nedovoljno da se porazi favorizovana Barsa, dovoljno da se opet pokaže vanserijski talenat mladog tima. Barsa je slavila 85:82(23:15, 14:22, 30:18, 18:27)

Crno beli su jako dobro otvorili meč ali je onda na scenu stupio najbolji pojedinac ovog meča Marselinjo Huertas koji je Barsu vratio u meč i nosio tokom celog prvog poluvremena. U drugom poluvremenu se budi Navaro koji Barsu vezanim trojkama vodi i na +16.

U tim trenucima utakmica je delovala izgubljeno za sve, osim za mladog Davisa Bertansa. On postiže dve vezane trojke i budi crno bele, koji čak dolaze do nerešenog rezultata ali ipak uz malo sreće i mnogo iskustva Barsa stiže do četvrte pobede a Partizan do četvrtog poraza.

Najbolji pojedinac meča bio je Marselinjo Huertas sa 24 poena( šut za tri 6/7), 6 asistencija i 9 skokova. Navaro je sakupio 15 dok je bivši igrač crno belih Džavai imao 16 poena ali je u poslednjim napadima lako mogao da proda Barselonu ( promašio čak četiri od šest bacanja i izgubio 2 lopte za redom). Kod crno belih fantastičan je bio šuter Davis Bertans sa 17 poena (6/8 za tri), Musli je imao 14 a Vesterman 13 poena.

Sledeće nedelje crno beli imaju prioritetan meč protiv Bamberga u Pioniru gde se očekije prva Evroligaška pobeda ove sezone.

 

Partizan otvara meč dobrim trčanjem i odličnom serijom od 7:0. Lorbek prekida tu seriju poluhorogom sa niskog posta. Barsa ostavlja velike rupe u odbrani koje Partizanov mladi tim lako koristi pa ima i 9 poena prednosti 13:4. Huertas sa dve trojke i dvojkom vraća Barsu na samo -3. Ponovo Huertas u sledećem napadu daje trojku sam kao duh i donosi izjednačenje. Mnogo problema Partizan ima u organiozovanju punog napada pa Barsa preko Džavaia dolazi u prednost a flouterom Navara na +4. Ulazi u igru legendarni plej Barse, Šarunas Jasikivičijis koji donosi veću sigurnost napadu Katalonaca, koji serijom 16:0 odlaze na prvi odmor prednošću od 23:15 .

Na početku druge četvrtine Adđušić trojkom prekida crnu seriju. Najmlađi igrač Evrolige, Nikola Milutinov zakucava i blokira sledeći napad ali crno beli ne uspevaju da se potpune vrate i Volas trojkom prekida mini seriu Partizana. Barsa forsira šut za tri koji ne ide pa crno beli preko Anđušića i Tomasa se vraćaju na nerešen rezultat. Marselinjo Huertas opet vezuje 5 poena i odlepljuje Barsu. Crno beli brane nekoliko napada pa smanjiju razliku preko Tomasa i Muslija napadanjem niskog posta. Mladi Crnogorac Todorović ne može da brani Muslija pa crno beli ponovo vode 32:21. Marselinjo Huertas ponovo vraća Barsu u prednost a što je još gore Tomas pravi treću ličnu nad njim. Petom trojkom iz petog pokušaja Huertas donosi Barsi tri poena prednosti pred poslednji napadu u poluvremenu. Vesterman hvata Tomasov otpadak i ima koš faul na dve sekunde pa donosi izjednačenje na kraju druge četvrtine 37:37.

Lepim ulzom Bertans ovara treću deonicu ali Džavai na asistencije Marselinja zakucava na drugoj strani u dva napada. Bertans pogadja trojku ali Navaro počinje konačno da igra pa vezuje dve trojke i odvodi Barsu opet na +5. Navaro se na žalsot crno belih raspucao pa daje još jednu trojku a Gagić ulazi u igru i postiže poena posle lob pasa na drugoj strani. Dule pokušava kombinovanom odbranom ali Barsa to kažnjava trojkama, ovaj put Volas pa opet Navaro i serijom od pet trojki Barsa ide na +12. Partizan kreće sa udvajanjem Navara ali to koristi Džavaj i daje koš faul a mučenje crno belih u napadu se nastavlja. Barsa steže odbranu i svaki šut ide preko ruke to ipak ne smeta Vestermanu a u sledećem napadu posle novih poena Džavaia, Lučić daje trojku uz faul pa vraća crno bele na -9. Kombinovana odbrana ne ide pa partizan prelazi na čoveka što odgovara Viktoru Sadi koji vezuje 6 koševa pa Barsa ima +12 na kraju treće četvrtine 67:55.

Poslednja deonica počinje razmenom poena sa niskog posta i lepim zakucavanjem Abrinesa. Džavai gubi dve lopte za redom pa Milosavljević posle brze tranzicije daje tri poena za redom i smanjuje ponovo na -12. Udvajanje kona;no donosi rezultate crno belima koji brane i treći napad za redom ali ne koriste to pa već u sledećem napadu snažni Džavai posle ofanzivnog skoka poentira novim zakucavanjem. Džavai nastavlja da puni bivši klub, pa u sledećem napadu ima i koš faul i Barsa odlazi na +15. Dve vezane trojke Bertansa i Vestermana vraćaju crno bele na -9 i daju nadu za povratak u meč. Barsa promašuje dve trojke a li Bertans ne pa vraća crno bele samo na -6! Džavai opet greši u napadu a Musli sa bacanja smanjuje na četiri poena zaostatka serijom 11:0. Drama u sledećem napadu, Barsa promašuje dva šuta ali ima ofanzivne skokove dok Bertans igra nogom i daje još jedan napad domaćima. Musli faulira sjajnog Huertasa koji bacanjima vraća Barsu na +6 ali Gordon pogađa trojku na 1:30 do kraja. A poslednjoj sekundi Barsinog napada Huertas postiže neverovatan šut. Vesterman daje brzu trojku u sledećem napadu i ulazimo u dramatičnu završnicu. Navaro pogadja samo jedno bacanje i na 50 sekundi do kraja je +4 za Barsu. Lučić sa bacanja ponovo spušta na samo koš razlike. Odličnu odbranu opet igra Partizan ali nema sreće, posle presečenog napada ipak lopta pada domaćima u ruke pa Džavaj ide na liniju za slobodna bacanja. Promašuje prvo a srećno pogađa drugo, pa Partizan ima napad i -3 na 10 sekundi do kraja. Bertans na žalost promašuje šut za produžetak i Džavai ponovo ide na bacanja. Promašuje oba bacanja ali Musli ne hvata loptu i vreme je isteklo, pobeda Barse 85:82.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter