0
Košarka

Počela NBA sezona

Objavljeno: 31.10.12 u 11:16

Majami je odbranu titule počeo trijumfom nad Bostonom na svom terenu sa 120:107. košarkaši Majamija konačno su dobili svoje šampionsko prstenje, a potom su na terenu nastavili tamo gde su stali posle trijumfa nad Oklahomom u finalnoj seriji.

Od prve četvrtine protiv Seltiksa držali su prednost u svojim rukama, a iako su gosti pokušali da se vrate u poslednjoj, nisu uspeli ni da dođu do jednocifrenog zaostatka. Bilo je dosta nervoze, sukobili su se Garnet i Čalmers, zatim Vejd i Rondo. Meč je obeležio Dvejn Vejd 29 poena, Lebron je imao 26 a Rej Alen je bivšem klubu ubacio 19 poena.

https://youtu.be/FDzOpFqNsmY

Alena nije preterano uzbudilo što ga je Garnet ignorisao, a od članova doskorašnje ekipe pozdravio se jedino sa trenerom Riversom. U trenutku kada je probao da skrene pažnju Garnetu, ovaj se pravio da ga ne vidi. U redovima Seltiksa, Pol Pirs je postiao 23 poena, dok je Ražon Rondo dodao 20, uz sedam skokova i 13 asistencija. Uprkos tome što su u novu sezonu ušli dosta oslabljeni i bez prve zvezde Dirka Novickog, Maveriksi su iznenadili Lejkerse.
https://youtu.be/zs8im2DMfqU
Teksašani su domaćina dobili zahvaljujući odličnoj timskoj igri, čemu u prilog ide i činjenica da su šestorica igrača imali dvocifren učinak. Najbolji među njima bio je Deren Kolison sa 17 poena, dok je Brendan Rajt meč završio sa 14 poena. Kod Lejkersa, Pau Gasol je postigao 23 poena i imao 13 skokova, dok je Kobi Brajant imao poen manje. Bacanja su odlučila, Lejkersi su ubacili svega 12 od 31, to ih je praktično odvelo u poraz.

U poslednjem meču večeri pobeda Klivlenda nad oslabljenim Vašingtonom. Brazilac Varežao je bio blizu prvog tripl dabla u karijeri, uz po 9 poena i asistencija, imao je 23 skoka a Kajri Irving je bio najefikasniji sa 29 poena. Veseli je kod poraženih dobio 20 minuta, dovoljno za 7 poena, 4 skoka i blokadu. LA Lakers – Dalas 91:99 Majami – Boston 120:107 Klivlend – Vašington 94:84

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter