in ,

Niko Hilkenberg u Zauberu

Fors Indija naredne sezone neće biti tim Nika Hilkenberga koji je potpisao za Zauber, i time upraznio mesto. Ugovor sa švajcarskim timom je potpisan jutros a mladi nemac je debitovao 2010. godine u Vilijamsu iz koga je zbog Pastora Maldonada prešao da bude rezervni vozač Fors Indije u 2011. Ponovo je stupio na stazu u 2012 i do sada je uspeo devet puta da se plasira među prvih deset vozača, dok mu je najbolji plasman bio na trci u Belgiji gde je osvojio četvrtu poziciju.

 
“Veoma se radujem što ću raditi sa timom Zauber” rekao je Hilkenberg. “To je tim koji se dobro kotira i kompetitivan je. Takođe, to je tim u kome su mladi vozači dobijali priliku i opravdavali je. Nadam se da će tako biti i u mom slučaju. Tim je trenutno u veoma pozitivnom razvojnom ciklusu i siguran sam da ćemo biti u prilici da postignemo mnogo. Do tada, ostajem potpuno posvećen mom sadašnjem poslu u Sahara Fors Indiji i želim da se zahvalim menadžmentu tima što su mi dali priliku da se vratim u F1.”

 
Zauber još uvek treba da potvrdi ime drugog vozača za narednu sezonu, ali sva je prilika da će to biti Esteban Gutijerez koji iza sebe ima jakog sponzora Telmex.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Samo opušteno

“Borićemo se do poslednjeg momenta”