0
ATP

Novak fantastično počeo meč i poveo, ali na kraju ipak izgubio od Amerikanca

Đoković poražen od Kverija

Objavljeno: 31.10.12 u 17:09

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Parizu pošto je u drugom kolu poražen od Amerikanca Sema Kverija sa 6:0, 6:7 (5), 4:6.
Đoković je bio fantastičan u prvom setu. Svom protivniku nije prepustio nijedan gem, pa je posle 24 minuta igre već vodio sa 1:0.
Odlično je Nole započeo i drugi period igre. Došao je u vođstvo od 2:0 i onda je došlo do malog pada u igri našeg tenisera. Kveri je preokrenuo rezultat na 3:2, a onda su teniseri bili sigurni na svoje servise. Set je ušao u taj brejk koji je pripao Amerikancu rezultatom 7:5.
U trećem setu naš as je pokušavao da dođe do igre sa početka meča. Ipak je Kveri došao prvi do brejka, koji je potom potvrdio u narednom gemu i rezultat je bio 4:2 za Amerikanca. Imao je Đoković priliku da se vrati u meč, ali nije uspeo da iskoristi dve brejk prilike u 8 gemu, pa je na kraju Kveri trijumfovao rezultatom 6:4.
Đoković je odlično otvorio meč, ali je došlo do pada u igri našeg tenisera, da li zbog stomačnih tegoba koje je imao poslednjih dana, kao i zdravstvenog stanja oca koji se nalazi u bolnici na lečenju, to sada više nije ni bitno. Đoković je stao već na prvoj prepreci, pa je Srbija ostala samo sa jednim predstavnikom na Mastersu u Parizu. Janko Tipsarević pokušaće da se domogne četvrtfinala u meču protiv Huana Monaka.
Sem Kveri će se u osmini finala sastati sa pobednikom meča između Kanađanina Miloša Raonića i domaćeg takmičara Žeremija Šardija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter