0
Košarka

Počinje!

Objavljeno: 30.10.12 u 09:51

Nova sezona u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi (NBA), 67. po redu, počinje u utorak.

Već prvog dana očekuju nas dva velika meča, prvo u reprizi prošlosezonskog finala istočne konferencije sastaju se Majami Hit i Boston Seltiksi, a LA Lejkersi sezonu startuju utakmicom protiv Dalas Meveriksa.

Titulu će da brani Majami Hit, tim koji je prošle sezone okončao dominaciju timova iz Zapadne konferecnije, Majami je zadržao ceo tim i pritom se pojačao dolaskom veterana Rej Alena i Rašara Luisa.
Najvažniji događaj u letnjoj pauzi bio je jedan od najvećih trejdova u istoriji lige u kojem je sjajni centar Dvajt Hauard napustio Orlando i prešao u Lejkerse koji će biti najveći konkurent Majamiju za osvajanje titule. 
Oklahoma nije uspela da zadrži jezgro tima, oni su dva dana pred početka sezone ostali bez najboljeg šestog igrača prošle sezone, Hardena, umesto njega je iz Hjustona došao Martin ali navijači nisu baš najsrećniji ovim raspletom. Harden, koji nije uspeo da se dogovori sa upravom Tandera je otišao iz Oklahome u Hjuston za bukvalno 10% veću platu i verovatno nekoliko minuta više u igri po utakmici. 
Boston će biti slabiji ove sezone za Alena, Džermejna O Nila i Markiza Danijelsa, ali će i dalje biti to vrlo jak tim. Odlazak Alena u redove rivala je najteže palo Garnetu koji je prekinuo svaki kontakt sa bivšim saigračem. San Antonio se dalje oslanjaja na veterane.
Važan dogadjaj izmedju dve sezone svakako je i selidba Netsa iz Nju Džersija u Bruklin i novu „Barkliz arenu“. Srbija će ove sezone imati tri igrača, Darko Miličić iz Minesote je prešao u Boston, Vladimir Radmanović u Čikagu, dok će Saša Pavlović novu šansu potražiti u Portlandu. Moguće je da će se Radmanu, kao slobodan agent, krajem novembra pridružiti u Bulsima i Marko Jarić.
NBA liga, utorak/sreda:
00:00 Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards
01:00 Majami Hit – Boston Seltiks
03:30 Los Anđeles Lejkers – Dalas Meveriks 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter