0
Tenis

Srpkinje zadržale pozicije

Objavljeno: 29.10.12 u 09:18

Ivanovićeva je na 12. mestu, deset pozicija iza Jankovićeve, dok je Bojana Jovanovski 56, pošto je napredovala za jedno mesto.

Njih tri će ove nedelje braniti boje Srbije protiv Češke u finalu FED kupa, a u timu će im se pridružiti i Aleksandra Krunić, koja je trenutno 167. na svetu.

Četvrti reket Srbije, ipak, nije Krunićeva, već Vesna Dolonc, koja je na 126. mestu, ali ona još uvek nije dobila priliku da debituje pod našom zastavom u elitnom takmičenju.

Najbolje teniserke sveta iza sebe imaju završni turnir sezone, a promena na samom čelu WTA liste nije bilo. Viktorija Azarenka je, uprkos porazu u polufinalu u Istanbulu, obezbedila prvo mesto na kraju godine i sada ima 10.595 bodova, 550 više od Marije Šarapove iz Rusije. Pobednica iz Istanbula Serena Vilijams je na trećem mestu sa 9.400 bodova.

Italijanka Sara Erani napredovala je za jednu poziciju i sada je šesta na svetu, iza najbolje tri, Poljakinje Agnješke Radvanjske i Anđelike Kerber iz Nemačke. I Kineskinja Na Li je zabeležila identičan skok i sada je sedma na svetu, a slede je Petra Kvitova iz Češke, koja je imala pad za dve pozicije, Australijanka Samanta Stosur i Marion Bartoli iz Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter