0
Ostali sportovi

Medalja na SP, pa podmlađivanje

Objavljeno: 29.10.12 u 14:10

Osvojena medalja na EP u Beogradu podigla je rejting rukometne reprezentacije Srbije, ali neupeh na Olimpijskim igrama dobro ga je uzdrmao. Zato je predstojeće Svetsko prvenstvo, koje se u januaru održava u Španiji idealna prilika da se igrači selektora Veselina Vukovića ponovo prikažu u dobrom svetlu.

U rukometnom svetu odavno je poznato da su svetska prvenstva manje kvalitetnija od smotre evropskih selekcija, pa se s pravom očekuju dobri rezultati u Španiji, posle čega bi trebalo da dođe do smene generacija.

„Smotra najboljih svetskih reprezentacija u Španiji je poslednje takmičenje na kojem ova generacija ima pritisak rezultata, a posle toga sledi podmlađivanje.

Smatram da imamo korektnu grupu, ali nam na ruku ne ide što je promenjen profil takmičenja, pa se ne formira nova grupa, nego se odmah igra osmina finala. Za nas bi bolje bilo da se prenosi bodovi, jer verujemo da ćemo ih osvajati, ali ukoliko zauzmemo prvu poziciju u našoj grupi, do polufinala možemo preko Alžira i Rusije.

Posle neuspeha u Londonu na Olimpijskim igrama, razmišljao sam o odlasku s selektorske funkcije, ali znam da sam pošteno sam radio svoj posao. Navijači vole da smenjuju posle svakog neuspeha, pa ćetako biti u slučaju negativnog rezultata u Španiji.

Ipak, imamo jasnu strategiju podmlađivanja tima posle Svetskog prvenstva i to ćemo učiniti, jer na to sve gledam kao na novo iskušenje“, kaže Veselin Vuković, a onda se osvrće i na predstojeće kvalifikacije za EP u Danskoj:

„Kada bismo startovali s dve pobede protiv Rusije i Bosne i Hercegovine, pola posla bismo već uradili, pa bismo odmah mogli da počnemo s podmlađivanjem tima. Međutim to neće biti lako i moramo biti maksimalno oprezni.“

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter