0
Evropske lige

Spektakularni Mersisajd derbi

Objavljeno: 28.10.12 u 16:34

U velikom gradskom derbiju između Evertona i Liverpula nije bilo pobednika, a viđen je spektakularan meč! Prvi derbi današnjeg programa 9. kola Premijer lige završen je rezultatom 2:2, a moglo je biti još dosta golova. Na kraju je ipak najpravedniji nerešen rezultat.

Everton je počeo meč u sledećem sastavu: Hauard; Kolman, Džagjelka, Distan, Bejns; Nevil, Felaini, Osman, Nejsmit; Miraljas, Jelavić. S druge strane Brendan Rodžers je na teren poslao sledećih 11: Džons; Vizdom, Ager, Škrtel, Enrike; Džerard, Alen, Šahin; Sterling, Suso, Suarez.

Poveo je Liverpul jako brzo sa 2:0! Luis Suarez je poslao jaku loptu u šesnaesterac sa desne strane, a ona je udarila Bejnsa i završila u mreži u 14. minutu. Samo šest minuta kasnije Suarez postiže gol posle sjajnog centaršuta Stivena Džerarda za 2:0. Ali Everton jako brzo uzvraća i preko Osmana u 22. minutu uspeva da se vrati u meč. A u 35. već je 2:2 strelac Stiven Nejsmit. Međutim, treba istaći i da je Liverpul mogao do 3:1, ali je udarac Suareza otišao pored leve stative Hauarda.


Usledilo je još deset sjajnih minuta, mnogo prilika, više za Everton, ali nisu karamele uspele da dođu do potpunog preokreta.
Everton je bio bolji rival i u nastavku, makar u prvom delu drugog poluvremena. Stvarali su šanse, ali su se i ispromašivali prilično. Liverpul kreće sa boljom igrom tek oko 70-og minuta, a Sterling je propustio odličnu priliku da postane najmlađi strelac u istoriji gradskih derbija – kao da se uplašio od toga.

 

A u 94. minutu su se navijači Liverpula ponadali da će njihovi ljubimci uzeti sva tri boda, Suarez je zakucao loptu u mrežu, ali je pomoćnik podigao zastavicu zbog ofsajda koji nije postojao! Jedino ako je dosuđen faul Koatesa pre toga ili je Liverpul žestoko oštećen!
Everton se sa ovim bodom vratio na četvrto mesto na tabeli sa 16 bodova, dok je Liverpul sada na 11. mestu sa 10 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter