0
AdmiralBet ABA Liga

U derbiju šestog kola ABA lige Partizan je lako izašao na kraj sa Radničkim 91:80

Partizan lako protiv uspavanog Radničkog

Objavljeno: 28.10.12 u 21:03

Više se očekivalo od ovog derbija, pogotovu od Radničkog. partizaj je večeras, reklo bi se sa pola snage savladao Kragujevčane 91:80 (25:16, 21:19, 22:19, 23:26)

Vrlo loše građenje reketa košarkaša Radničkog su omogućili crno belima da lako dođu do Duletove prepoznatljive igre ofanzivnih skokova, pa su se centri nadavali koševa u prvom poluvremenu.

Nije Partizan bio toliko dobar večeras koliko je Radnički bio loš, posebna priča su promašeni otvoreni šutevi za tri poena košarkaša Radničkog, dešavalo se večeras da u jednom napadu tri puta šutnu sami i promaše, pa kako su igrali, dobro su i prošli večeras u Pioniru.

Što se tiče pojedinačnog učinka večeras, fantastični Vladimir Lučić  sa 22 poena, a odličan je bio i Gordon sa 18 poena i devet skokova i dva vrlo demorališuća zakucavanja u ključnim trenucima.

Kod gostiju, Teriko Vajt i Vortington najzapažniji sa po 15 poena ali većinu u poslednjoj četvrtini kada je utakmica već bila rešena.

Zadar je savladao danas Cedevitu 83:67 pa je Partizanu ova pobeda legla još lepše.

 

 

 

Utakmica počinje poenima Vajta i sa nekoliko vezanih poena Lučića. A Partizan lakim skokovima u napadu dolaze do prednosti Fantastično je otvorio kapiten Partizana, Lučić meč sa 10 poena u 6 minuta  ali nikako ne uspevaju crno beli da se osetnije odlepe na samom startu. Radnički na tri minuta pred kraj četvrtine pokušava da probije zonu Partizana ali promašuje tri trojke za redom dok Gagić sa druge strane koristi svoju šansu pa se na kraj četvrtine ide sa prednošću crno belih od 9 poena 25:16

Druga četvrtina počinje takođe poenima centara Partizana, Muta to pokušava da spreči pa uvodi Krtovića ali ni ta izmena ne pomaže pa crno beli idu na +14. Muke Radniučkog se nastavljaju i posle tajm auta, nemaju rešenja u napadu pa to rezultira lakim kontrama crno belih. Pritom kada i promaše crno beli skoro uvek hvataju loptu pa je odnos u skokovima 17:6 pa Partizan ima čak i +19! Ipak Kragujevčani skupljaju reket i preko poena iz tranzicije i trojkom Sinoveca prave seriju 11:0 pa spuštaju na -8. Kapiten Lučić trojkom prekida seriju gostiju ali Birčević pogađa šut za tri u sledećem nadapu. Lučić uspeva da vrati osetniju prednost svojoj ekipi od 11 poena na kraju četvrtine 46:35.

Treća deonica počinje poenima stranaca i sa jedne i sa druge strane i nesporskom ličnom sviranoj Bogdanoviću, dva bacanja koristi Sinovec a Borisov daje trojku ali kratkog je daha povratak Radničkog pošto Vortington dobija nesportsku na drugoj strani. Sinovec drži igru Radničkog i uspeva da spusti prednost Partizana na +8. Posle par minuta bez poena od obe ekipe, Milosavljević daje trojku i Gordon kuca u kontri pa se Partizan vraća na sigurnih +13. Radnički opet počinje da forsira trojke i to ne ide kako su oni zamislili pa se crno beli posle fantastičnog zakucavanja Gordona olepljuju na +16. Vrlo je uspavan Radnički i ni ulazak Tarika Vajta ne menja mnogo situaciju pa je na kraju četvrtine 68:54.

Poslednja četvrtina počinje poenima Muslija iz kontre i nastavkom loše igre Radničkog. A fenomenalnu partiju nastavlja trojkom preko BIrčevića kapiten Lučić. Vortigton daje trojku da vrati Radnički kolko tolko u život ali Mijatović dobija tehničku zbog flopinga. U samo završnicu partizan ulazi nešto nervoznije  pa Radnički pre svega preko Vajta uspeva da umanji prednost na 12 razlike. U poslednjoh dva minuta Radnički konačno počinje da pogađa spoljne šuteve pa se spušta i na jednocifrenu razliku preko Vortingtona ali nema snage za više pa se utakmica završava pobedom crno belih 91:80.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter