0
Evropske lige

Fiorentina savladala nebeskoplave, neroazuri još jednom pobedili u gostima

Ljajić srušio Lacio, moćni Inter

Objavljeno: 28.10.12 u 17:04

Odigrano je još pet mečeva 9. kola Serije A, a Inter je nastavio poteru za Juventusom, dok je Fiorentina u derbi meču bila bolja od Lacija uz gol Adema Ljajića.

Inter je ostvario novu pobedu na gostovanjima, a tim Andree Atramaćonija je bio bolji od Bolonje sa 3:1. Andrea Ranokija je doveo Inter u vođstvo posle centaršuta Estebana Kambijasa sjajnim udarcem glavom. Na 2:0 povisio je Dijego Milito, posle akcije koju je započeo Gargano, a Palasio sjajno prošao i asistirao zemljaku. Bolonja se na trenutak vratila u meč pogotkom Čerubina, ali je tačku na i stavio Esteban Kambijaso koji je posle nove asistencije Palasija lagano prebacio golmana Bolonje. Inter sada ima 21 bod i drugi je na tabeli sa -4 u odnosu na Juve.

Fiorentina je na Artemio Frankiju savladala Lacio sa 2:0. Matijas Fernandez je pri rezultatu 0:0 promašio penal, ali su ljubičasti ipak poveli u prvom poluvremenu spektakularnim golom Adema Ljajića, koji je prevario čuvara i odličnim udarcem poslao loptu u gosrnji desni ugao golmana Lacija Bizarija. Ljajić je proslavio gol sa majicom koju je uzeo sa klupe, a kojom je čestitao Bajram…

Konačan rezultat postavio je Luka Toni u momentu kada su ljubičasti imali dva igrača više zbog isključenja Ledezme i Ernanesa. Toni je primio loptu i iz okreta levom nogom postigao prelep pogodak.

Parma je bila bolja od torina u gostima sa 3:1,a do 72. minuta bilo je 0:0. Tada su za samo 16. minuta gosti dali tri pogotka – Sanson, Amauri, Rosi, da bi Baša smanjio na 1:3 u 90. minutu.
Kaljari je u gostima golom Desene savladao Sampdoriju, dok je meč Peskara – Atalanta završen bez golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter