0
Evropske lige

Junajted pokorio Stamford Bridž

Objavljeno: 28.10.12 u 19:13

Mančester Junajted je u poslednjem meču 9. kola Premijer lige savladao Čelsi na Stamford Bridžu sa 3:2, ali rezultat neće biti ono o čemu će se pričati, već suđenje Marka Klatenburga. Da krenemo od početka.
Čelsi je počeo meč u sledećem sastavu: Čeh; Ivanović, Luiz, Kejhil, Kol; Mikel, Ramires, Oskar; Mata, Azar, Tores. S druge strane Ferguson je izveo sledeći sastav: De Hea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Karik, Kleverli, Valensija, Jang; Runi, Van Persi.

Sjajno je Junajted počeo meč i poveo već u 4. minutu, posle šuta Robina Van Persija lopta pogađa stativu i odbija se direktno u Davida Luiza i ulazi u gol. Već u 12. minutu novi šok za domaće navijače i gol Robina van Persija. Centrirao je po zemlji Valensija, Kejhil nije pokrio Holanđanina koji postiže pogodak. Do kraja prvog poluvremena nekoliko odličnih prilika za Čelsi i zatim pogodak iz slobodnog udarca Huana Mate.


Na startu drugog poluvremena Ramires u 53. minutu na centaršut Oskara uspeva da izjednači, a u 62. minutu Ivanović dobija crveni karton pošto je srušio Janga koji je išao sam prema golu. A onda kreće šou glavnog arbitra Marka Klatenburga. Prvo je u 68. minutu dao drugi žuti Fernandu Toresu zbog navodnog simuliranja, iako ga je Evans udario po desnoj nozi. Čelsi je ostao sa dva igrača manje.

A Klatenburg je završio meč još jednom kardinalnom greškom kada je u 75. minutu priznao gol Ćićarita Ernandeza koji je bio u ofsajdu u momentu kada je Rafael šutirao.

Bilo kako bilo, Čelsi će imati zbog čega da se buni, ali su upisali prvi poraz ove sezone u Premijer ligi. I pored toga ostaju na prvom mestu sa 22 boda, a za vratom im dišu mančesterski klubovi Siti i Junajted koji imaju po 21 bod.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter