0
ATP

Prvi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer povukao se sa Masters turnira u Parizu, kako bi se odmorio i pripremio za završni turnir sezone u Londonu.

Federer se pouvukao iz Pariza

Objavljeno: 28.10.12 u 22:34

“Ovo je trenutno najbolje za mene, bilo bi previše da igram i u Parizu. Imam manjih zdravstvenih problema i ne želim da rizikujem. Treba mi vremena da se oporavim”.

Federer je prošle godine osvojio turnir u Parizu, a odbrana titule čeka ga i u Londonu.

„Prošle godine sam imao jednu od najboljih nedelja u životu. Navijači u Parizu su divni i ne želim da misle da sam ih obmanuo, ovo je zaista odluka u poslednji čas“, zaključio je Federer.

Rodžer Federer neće braniti titulu u Parizu a to automatski znači da će Novak Đoković za sedam dana dobiti na dar 1.000 poena na ATP listi, koliko Švajcarac gubi zbog izostanka iz Bersija.

Posle gubitka pariskih 1.000 poena, Federerov zaostatak za Đokovićem će biti skoro 2.000 poena, a verovatno i veći (u zavisnosti kako Nole prođe u Bersiju), tako da ga Švajcarac neće moći da prestigne čak i ako odbrani trofej na Mastersu, jer tamo prvo mesto donosi 1.500 poena, što znači da će prvi reket Srbije 2012. godinu završiti na prvom mestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter