0
AdmiralBet ABA Liga

Odigrane su prve utakmice 6. kola ABA lige

Pobede Cibone, Budućnosti i Solnoka

Objavljeno: 27.10.12 u 22:44

Široki je ponovio meč sa Partizanom u Beogradu i protiv favorizuovane Cibone se držao do samog kraja ali ipak to nije bilo dovoljno za iznenađenje u gostima. Serijom 13:3 u poslednjoj deonici Vukovi su stigli do bitne pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu sa po 11 postignutih poena bili su Marko Jagodić-Kuridža i Deril Strouberi. U ekipi Širokog dabl-dabl učinak ostvario je Željko Šakić (10 poena i 10 skokova), a po devet poena postigli su Karlo Vragović i Marko Šutalo.

Novajlija u ligi, ekipa Solnoka, večeras je konačno prekinula niz od tri vezana poraza, pošto je na svom parketu savladala Split rezultatom 75:67. Solnok je većinu problema sa Splitom rešio u trećem periodu, kada je sa 22:12 došao do prenosti koju nije ispuštao do samog kraja.
Kalve i Šehović su sa po 15 poena predvodili pobedničku ekipu, a na drugoj strani najefikasniji je bio Dijan sa 16 poena.
Budućnost je odličnom odbranom stiglo do pobede nad Krkom u Novom Mestu. Podgorički tim su treće pobede vodili crnogorski reprezentativci.

Popović sa 17 i Mihailović sa 16 poena bili su najefikasniji kod gostiju, a Lučićm brat kapitena Partizana, sa 11 poena bio je nešto zapaženiji u slovenačkoj ekipi.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter