1
Košarka

Košarkaši Crvene Zvezde uspeli su da pobede MZT u Skoplju rezultatom 60:75 (22:20, 14:27, 11:9, 13:19), Cibona u isto vreme u Zagrebu savladala Široki

Konačno pobeda!

Objavljeno: 27.10.12 u 19:04

U meču koji ćemo se svi truditi da što pre zaboravimo Zvezda je mukom ostvarila vrlo bitnu pobedu, prvu u gostima a drugu od početka sezone u ABA ligi. Ono što je bila glavna karakteristika ova utakmice je ogroman broj faula MZT-a, očajan šut Zvezde sa slobodnih bacanja i nerazumno forsiranje trojki MZT-a. Retko se može videti na nekoj utakmici da gostujuća ekipa izvede više od 40 slobodnih bacanja a jos se ređe viđa da je jedan ozbiljan klub kao Zvezda toliko loše izvodi bacanja(čak 18 promašenih).

Treba pomenuti da promena trenera MZT-u nije donela ništa dobro i da večeras ne da nisu pokazali igru dostojnu ABA lige, već bi se pre moglo reći da bi ih večeras pobedio prosečan drugoligaš domaće lige, 21 izgubljena lopta, i šut iz igre manji od 45% govori dovoljno.

Posle prvih deset minuta domaći su imali minimalnu prednost od 22:20, početkom druge četvrtine i 27:24 ali Zvezda pravi seriju od čak 21:4 i odlazi na poluvreme sa sasvim finom zalihom od 9 poena prednosti.

Onda je usledila jedna od najčudnijih četvrtina u ABA ligi ikada. Zvezda nije dala koš prih šest minuta četvrtine da bi nekako Rakočević prekinuo post u napadu pri nerešenom rezultatu. Živnula je Zvezda posle toga, napravila seriju od 9:0 i ponovo se odlepila. U poslednjoj četvrtini MZT je potpuno izgubio igru i samo lošim izvođenjem slobodnih bacanja Zvezda nije pobedila sa više od 25 razlike.

Igor Rakočević i Raško Katić bili su najzapaženiji u ekipi Crvene zvezde. Rakočević je upisao 16 poena, koliko i Katić, koji je imao i deset skokova.

U poraženoj ekipi, Gečevski i Čekovski postigli su po 12 poena.

U isto vreme odigran je i meč u Zagrebu, gde je Cibona savladala ekipu Širokog sa 69:63.

I Zvezda i MZT imaju sada skor u ABA ligi 2-4, Zvezda sledeće kolo dočekuje Solnok.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Konačno pobeda! | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Simply desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter