0
AdmiralBet ABA Liga

Još jedna interesantrana konferencija za štampu trenera Partizana Duleta Vujoševića

Državni projekat, Zvezdini novinari, Dinkić…

Objavljeno: 27.10.12 u 19:40

Crno-beli u nedelju dočekuju ekipu Radničkog. Derbi 6. kola ABA lige zakazan je za nedelju 28. oktobar sa početkom u 19 časova.

Ekipa Partizana mt:s se nalazi na drugom mestu na tabeli sa skorom od četiri pobede i jednom izgubljenom utakmicom. Kragujevčani imaju nešto lošiji skor ali su se dolaskom novog pleja Ćapina konsolidovali.

Duško Vujošević je na konferencije a novinare pred ovaj meč ponovo imao svoj šou.

Moram da kažem da je Radnički ozbiljan protivnik, da je to postao tokom nekoliko prethodnih sezona, a ove godine je podržan i od gospodina Dinkića.

Jedan onako ozbiljan projekat koji ne žali truda ni sredstava da napravi dobar rezultat. Taj dobar rezultat je nešto što oni broje u trofejima. Neophodna nam je velika pomoć publike, biće izuzetno teška utakmica, to je protivnik za svaki respekt. Ovaj naš mladi tim može od svakoga da izgubi i svakoga da pobedi i to je nekakva karakteristika mladosti, normalno da ćemo mi gledati da neke standarde iskristališemo da se ne ide ispod određene linije, ali to još uvek sigurno nije moglo da se postigne.

Pojedinci misle da će njihovim predstavljanjem stvari da je Partizan favorit u Evroligi, zaboravljajući da je to ekipa koja je najmlađa koja je igrala Evroligu u istoriji, da je to ekipa koja radi u veoma teškim finansijskim uslovima, hteli bi da nametnu obavezu kao da smo mi neki drugi klub koji je državni projekat.

Vidim da Partizanovi porazi najteže padaju onim novinama koje simpatišu Zvezdu i to je onako nešto što je posebno pozitivno. Ali greši svako ko misli da će poraz da potvrdi nekim proizvedenim nus produktima, mi smo posle svake utakmice još jači, i igrači i ja i pravi navijači Partizana, a oni koji imaju nekog razloga za kritiku imaju pravo da je kažu, svako ima pravo na svoje mišljenje.

Pozivam publiku da u još većem broj dođe u Pionir, da ih bude više nego na prethodnim utakmica kada su u zavidnom broju ispunili halu i pomognu nam u ovoj izuzetno važnoj i teškoj utakmici”, rekao je šef stručnog štaba Partizana mt:s Duško Vujošević.

 

Centri kluba iz Humske Dejan Musli i Đorđe Gagić su više govorili o samoj utakmici koja predstoji.
”Moramo što pre da se psihološki vratimo posle teškog poraza u Viljnusu protiv Lijetuvosa. U nedelju nas očekuje ni malo laka utakmica sa Radničkim iz Kragujevca, derbi kola. Radnički će u Beograd doći sigurno sa velikom ambicijom da proba da dobije utakmicu, ali mi igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom i nadam se da ćemo upisati još jednu pobedu u ABA ligi”, istakao je Musli.

“Svi znaju da je utakmica Partizan – Radnički postala derbi utakmica. Očekuje nas veoma težak meč. Ono što mogu da obećam jeste naša borba, da ćemo dati sve od sebe, a već je poznato da mi u svakoj utakmici idemo na pobedu”, zaključio je Gagić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter