in ,

Zajedno protiv nasilja i rasizma

Fudbalski savez Srbije, Zajednica superligaša i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnot zajedno su krenuli u akciju protiv rasizma na fudbalskim terenima.

 
Oni su uputili zajednički apel navijačima sa ciljem da probude ljudsku i sportsku svest u borbi protiv rasizma i diskriminacije.

Srbija je zemlja sporta, a ne nasilja i rasizma. Fudbalski savez Srbije, Zajednica klubova Superlige i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, ujedinjeni sa svim akterima fudbala na teren i tribinama, i na ovaj način šalju iskrenu i jasnu poruku čitavom svetu: Zajedno u borbi protiv nasilja i rasizma“, navodi se u zajedničkom apelu.

Svi igrači koji istrče na teren će uoči utakmica podići crvene kartone na kojima će biti ispisana poruka “Zajedno protiv nasilja i rasizma”.

„Naša je misija poštenje i poštovanje, jer ćemo samo tako sačuvati fudbal kao igru tolerancije i fer-pleja“, stoji u apelu.

Uoči utakmica 10. kola Jelen Superlige koje se igraju za vikend biće pročitan proglas kojim se poziva na borbu protiv rasizma i diskriminacije.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Zenit pod istragom

I Napoli nameštao