0
ATP

Del Potro će igrati na završnom turniru sezone

Objavljeno: 26.10.12 u 09:05

Del Potro je pobedom nad Amerikancem Brajanom Bejkerom sa 7:5, 6:1 zauzeo jedno od slobodnih mesta na zaršnom tuniru koje je ostalo upražnjeno odustajanjem Rafaela Nalada.

„Žao mi je Rafe, veoma se trudi da se vrati na teren. To nije lako posle dugog odsustva. Imao sam iste probleme sa zglobom ruke. Nedostaje nam Rafa, on je jedan od najboljih u istoriji, vratiće se jači“, rekao je Del Potro.

Preostala su još dva mesta za turnir u Londonu, a za njih konkurišu tri tenisra, Žo-Vilfred Conga, Rišar Gaske i naš Janko Tipsarević. Plasman su pre Del Potrta ostvarili Novak Đoković, Rodžer Federer, Endi Mari, David Ferer i Tomaš Berdih.

U međuvremenu, peti reket sveta Ferer je stigao do četvrtfinala ATP turnira u Valensiji pošto je eliminisao zemljaka Alberta Ramosa sa 6:4, 6:2.

Prvi nosilac je spasao pet od šest brejk lopti, a u sledećoj rundi turnira u svom rodnom gradu sastati sa još jednim Špancem, Nikolasom Almagrom, koji je eliminisao Amerikanca Sema Kverija sa 6:4, 6:7(4), 6:0.

Bolji iz duela Ferera i Almagra igraće protiv Hrvata, da li protiv Marina Čilića koji ima minimalne šanse da se nađe u Londonu, ili Ivana Dodiga, koji su zajedno stigli do četvrtfinala.

Sa druge strane žreba, branilac trofeja Marsel Granoljers, čiji je prošlogodišnji trijumf bila njegova tek treća titula u karijeri, do osam najboljih je stigao pobedivši Francuza Žila Simona sa 6:7, 6:3, 6:2. Njemu će rival biti Aleksandar Dolgopolov koji je bio bolji do Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4, 6:4.

Pobednik ovog duela igraće protiv boljeg iz okršaja između Jirgena Melcera i Davida Gofana. Austrijanac je eliminisao Gofanovog zemljaka Gsavijea Malisa sa 7:5, 6:2.

 

ATP Bazel, 2. kolo:

2 Huan Martin del Potro (Argentina) – Brajan Bejker (SAD) 7-5 6-1

6 Mihail Južnji (Rusija) – Metju Ebden (Australija) 6-3 6-1

Benoa Paire (Francuska) – Lukaš Kubot (Poljska) 6-4 6-4

Pol-Anri Matje (Francuska) – Nikolaj Davidenko (Rusija) 6-3 6-7(2) 6-4

Kevin Anderson (Južna Afrika) – Marinko Matošević (Australija) 6-3 6-7(5) 6-3

 

ATP Valensija, 2. kolo:

1 David Ferer (Španija) – Albert Ramos (Španija) 6-4 6-2

6 Nikolas Almagro (Španija) – Sem Kveri (SAD) 6-4 6-7(4) 6-0

Aleksandar Dolgopolov (Ukrajina) – Žil Miler (Luksemburg) 6-4 6-4

Jirgen Melcer (Austrija) – Gzavije Malis (Belgija) 7-5 6-2

Marsel Granoljers (Španija) – Žil Simon (Francuska) 6-7(4) 6-3 6-2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter