0
Fudbal

Ninković i Mudrinski godinu dana bez reprezentativnog dresa

Savez suspendovao igrače!

Objavljeno: 25.10.12 u 15:21

Fudbalski savez Srbije kaznio je danas mlade reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog sa godinu dana zabrane igranja u svim nacionalnim selekcijama zbog učestvovanja u neredima posle utakmice sa Engleskom u Kruševcu.

Istovremeno, članovi stručnog štaba Srđan Maksimović (trener golmana) i Andreja Milutinović (kondicioni trener) kažnjeni su sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović izjavio je da su kazne izrečene zbog kršenja Etičkog kodeksa FSS, čime su narušeni osnovni principi i postulati fer-pleja.
„Kao što smo i obećali, članovi Disciplinske komisije obavili su brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupaka koji će biti vođeni pred organima UEFA i tužilaštva naše zemlje. Prilikom izricanja kazni vodili smo računa i o činjenici da kod nekih ima reči o ponavljanju grešaka i bez obzira što oni nisu procesuirani kaznena mera je morala da bude upravo ovakva“, rekao je Pajović za zvanični sajt FSS.

On je naglasio i da se tokom istrage došlo do zaključaka i dokaza o učestvovanju u incidentu i određenih igrača i članova Stručnog štaba mlade reprezentacije Engleske.
„Naravno, mi njih zbog toga ne možemo da kažnjavamo. Ipak, imamo dobru volju da sve te dokaze dostavimo našim kolegama u FA Engleske, kako bi i oni sproveli sopstveni disciplinski postupak. Smatramo da je potez sređivanja stvari u sopstvenoj kući osobina istinskih džentlmena“, poručio je Pajović.

Po izricanju disciplinskih mera oglasio se i Savo Milošević, direktor nacionalnih selekcija FSS.
„Najpre, ne želim niti smem da komentarišem izrečene kazne. Ipak, bez obzira na to, tvrdim da se u budućnosti ovakvo ili slično ponašanje neće tolerisati. Ono kao takvo nije i neće nikada biti prihvatljivo za sve koji predstavljaju FS Srbije“, rekao je Milošević.

Evropska kuća fudbala pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza obe zemlje i odluku o kaznama doneće 22. novembra. Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je prošle nedelje u revanšu baraža izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članovi stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević. Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter