0
Domaći fudbal

Oglasio se muftija

Objavljeno: 25.10.12 u 15:16

Zamenik Reis–u–leme Islamske zajednice Srbije, muftija Muhamed Jusufspahić, povodom incidenta na Kup utakmici između domaćeg Novog Pazara i beogradskog Rada, izjavio je u Bajrakli džamiji da „nikakva zloba ne vodi Bogu – nije dobro”:

„Ne treba zlobiti, ni zlo uzvaraćati. Ako je i pre ovih bilo transparenata sa lošom porukom, onom gde se pominje Srebrenica, to je loša reakcija. Akcija na reakciju, reakcija na akciju, Bog zna šta je to, ali nije dobro i onaj ko za Boga zna, ne sme da učestvuje u tome.“

Navijačka grupa „Ekstremi” Novi Pazar u sredu je na tribinama stadiona tokom meča istakla transparent sa natpisom „Rešen rebus – srce, bubreg, pluća – živela žuta kuća”, što je uvredljivo aludiranje na srpske žrtve iz vremena ratnih sukoba na Kosovu i trgovinu ljudskim organima.

Transparent je, navodno, odgovor na sličan incident na Banjici u martu, kada su navijači Rada vređali žrtve Srebrenice, prenosi Sportski žurnal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter