0
Evroliga

Neiskorišćena prilika

Objavljeno: 25.10.12 u 20:40

Velika šansa je propuštena večeras. Nudio se domaćin tokom cele utakmice, i nije imao nikakvu blistavu igru pa da kažemo da crno beli nisu mogli do pobede. Večeras je Partizan pobedio sam sebe, nekarakteristično lošim skokom i vrlo lošim procentom šuta za tri poena i slobodna bacanja.

Nikako ne valja ni velika količina naivno napravljenih ličnih grešaka i još naivnije primnjenih poena. No, Partizan ima mlad tim i mora da uči iz svojih grešaka. Veoma je rano Vesterman ušao u problem sa ličnim greškama a kada on ije u igri crno beli se muče u napadu. Vrlo dobro su crno beli otvorili meč i imali 7 poena prednosti ali po izlasku Vestermana domaći prave seriju 16:0 i stiču prednost koju čuvaju do kraja meča.

Tokom celog meča crno beli su se u napadu fokusirali na lob pasove na niski post i nisu bili preterano uspešni u tome, a takođe podatak da nisu dali ni jednu trojku celo prvo poluvreme govori o napadima na niski post.

Najbolji pojedinac utakmice je bio bivši igrač Partizana Samardžiski koji je postigao 14 poena uz pet skokova isti broj poena imao je Renaldas Seibutis a Nemanja Nedović je postigao 10 poena.

Najbolji u timu Partizana bio je kapiten Vladimir Lučić sa 17 poena, dok je pored njega dvocifren učinak imao još Dragan Milosavljević sa 12 poena. Po osam poena upisali su Dru Gordon, koji je imao i sedam skokova, i Dejan Musli.

Ono što može da raduje crno bele je činjenica da je CSKA pobedio Bamberg 76:67. Iako su se Armejci propisno namučili da bi stigli do ove pobede.

Crno beli sada imaju skor 0-3 koji lako može da postane 0-4 pošto u sledećem koju gostuju Barseloni.

Utakmica počinje sa 4 poena Samardžiskog i Muslija. i nešto lošijom odbranom crno belih poredeći prethodne mečeve mo domaći ne igraju najsjajniju odbranu pa se igra koš za koš. Uspeva Partizan da odbrani nekoliko napada i odmah se pdlepljuje na 8:14, ali Blums odmah daje trojku. Nameće Partizan svoj ritam i uspeva da drži konstantnu prednost. Par grešaka pred kraj četvrtine i nekoliko jeftinih faula Gagića i Lijetuvos uspeva da se vrati na samo -2 pred poslednji napad Partizana. A u poslednjem napadu na 5,7 sekundi sudije sviraju aut za Ritas prilikom izvođenja i Dule Vujošević dobija tehničku. Partizan ne brani napad i prima trojku pa Ritas vodi na kraju četvrtine 23:20.

Drugu četvrtinu Dule počinje sa Anđušićem na pleju i potpuno nerezonskim šutem Bertansa. Anđušiću ne ide na pleju pa je Partizan jako dugo bez poena(uz dva promašena bacanja Gordona) dok domaći prave osetnu razliku i odlaze velikom serijom na +9. Posle dugo vremena(skoro 8 minuta) crno beli postižu koš preko Muslija ali uveć u sledećem napadu Vesterman pravi treću ličnu i mora na klupu.

Lagano uspeva Partizan da se konsoliduje, pre svega u napadu, ali zbog ranog izlaska iz bonusa crno beli ne uspevaju da drastično smanje rezultat, u problem sa ličnim greškama ulazi i Milosavljević. Tako se igra sve do kraja četvrtine kada Partizan ponovo proma trojku u poslednjoj sekundi i ide na -9. 40:31.

Treća četvrtina počinje desetim poenom Samardžijskog ali i konačno trojkom Partizana koju pogađa Bertans. Netipično zua crno bele, oni puštaju mnogo ofanzivnih skokova protovniku i Samardžiski to vrsno koristi i donosi svojoj ekipi prednost od 12 poena. Vesterman igra dobro ali čim on izađe počinju veliki problemi za crno bele u napadu. Ni Lijetuvos ne igra sjajno, jedna greška u napadu i kontra Gordona koju prekidaju nesportskom ličnom dozvoljava Partizanu da se vrati na -8. velike probleme ima Partizan sa ličnim greškama, po četiri penala imaju Gagić. Milosavljević i Vesterman, a skoro svaki napad Ritasa se završava slobodnjim bacanjima. Vujošević rizikuje i ostavlja u igri Vestermana i Gagića, a Partizan se uz mnogo sreće, teškim šutevima Gagića i trojkom Milosavljevića  vraća na -7 imali su crno beli i dve prilike da još smanje prednost domaćih ali do kraja četvrtine ostaje 55:48.

Na početku poslednje deonice crno beli ponovo imaju šansu da spuste razliku i vrate se rezultatski u meč ali je ne koriste a Lijetuvos odmah daje trojku i beži na 10 razlike. Lijetuvos u sledećih pet minuta igra vrlo nesigurno ali Partizan jednostavno ne koristi nijednu šansu i ne spušta razliku. Posle tajm auta Bogdanović iz driblinga pogadja trojku ali Nedović u sledećem napadu postiže poene. Domaći jako loše igraju poslednjih 2 minuta ali Partizan ne koristi ni to pa Ritas završava utakmicu 69:61.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter