1
Domaći fudbal

Imamović: Nisu nam potrebni ovakvi navijači

Objavljeno: 25.10.12 u 19:12

Povodom skandaloznog transparenta koji su razvili navijači Novog Pazara na Kup utakmici protiv Rada izazvao je burne reakcije širom Srbije. Oglasio se i potpredsednik FK Novi Pazar  Tarik Imamović koji je izjavio da izgrednici treba da budu najoštrije kažnjeni.

„Ovako nešto do sada nismo imali na našem stadionu i iznenađeni smo. Osuđujemo takvo ponašanje i podsećamo da smo kao klub prvi ustali protiv ovakvih i sličnih parola. Nama trebaju pravi navijači i nisu nam potrebni oni koji nas ovako podržavaju“, rekao je Imamović radiju Sto plus povodom uvredljivog transparenta „Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća“.

Navijačka grupa Ekstremi je razvila ovaj transparent kao odgovor kada su navijači Rada na prvenstvenom meču ove dve ekipe u martu ove godine istakli transparent na kojem je pisalo „Rešite rebus“, a ispod nacrtan nož, žica i hemijska oznaka za Srebro (Ag). Fudbalski klub Rad je tada kažnjen jednom utakmicom bez prisustva publike i novčanom kaznom od 500.000 dinara.

„Ne očekujem da ćemo biti kažnjeni i da ćemo ispaštati zbog grupice ljudi koju nije briga za posledice. Oni razmišljaju samo kako da što žešće uzvrate onima koji ih na identičan način prozivaju“, kazao je Imamović.

„Iskreno, najveća kazna za mene je što se ovo desilo u Novom Pazaru. Siguran sam da to u ovoj sredini ne može da zaživi, a ovakvi navijači ne predstavljaju grad, već sebe“, dodao je potpredsednik novopazarskog superligaša.

On je naglasio da klubovi i FSS ne mogu adekvatno da se bore protiv izgrednika bez pomoći državnih institucija.

„Radi se o društvenom fenomenu koji je prisutan na svim meridijanima, a u Srbiji je postao aktuelniji posle utakmice protiv mlade reprezentacije Engleske u Kruševcu. Na takve i slične incidente nije se na vreme reagovalo, a FSS i klubovi ne mogu da reše problem bez reakcije države i njenih institucija“, zaključio je Imamović.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je  postupak protiv Novog Pazara zbog, kako je navedeno u saopštenju, „transparenta koji vređa nacionalna osećanja i širi međunacionalnu mržnju“.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Imamović: Nisu nam potrebni ovakvi navijači | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Good day. Very cool blog!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I am happy to find numerous useful information here within the post. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter