0
Evroliga

Dominantni Makabi, Real i Barsa sigurni

Objavljeno: 25.10.12 u 23:18

Pored poraza Partizana i pobede CSKA, večeras je u Evroligi odigrano još šest mečeva.

U trećem meču grupe D u  Barselona je u drugom poluvremenu odličnom odbranom nadigrala Bešiktaš (72:60). Fantastičan je bio bivši igrač Partizana Nejtan Džavai koji je postigao 14 poena, dok su Marselo Uertas, Pit Majkl i Ante Tomić postigli po 11. Kurtis Džerels je kod Turaka bio najbolji sa 18 poena ali većinom datih u prvom delu igre.

Košarkaši Kahe Laboral u jednom od derbija kola, pobedili su Armani u Milanu rezultatom 95:80. Kaha je u poslednjoj četvrtini prelomila meč, a najbolji pojedinac utakmice bio je Nemanja Bjelica sa 20 poena, šut za dva 6/10, za tri 2/3, a nedostajao mu je samo jedan skok za dabl-dabl učinak. Kod pobednika još se istakao i  Fernando San Emeterio sa 18 poena.

Makabi je objasnio neke stvari Šalonu u gostima savladavši ih 90:61. Dejvid Logan ubacio je 17 poena, dva manje Šon Džejms, a Lior Elijahu 14. U taboru francuske ekipe istakao se tandem Amerikanaca Raš – Vilijams sa po 12 poena.

Real je u gostovao u Istanbulu i naneo prvi poraz Fenerbahčeu. Madriđani su tokom čitavog meča bio bolji a najbolji pojedinci su bili Mirza Begić, Nikola Mirotić i najbolji na terenu, Rudi Fernandez sa 21 poenom. U domaćem timu istakli su se Omer Onan sa 14 poena, Andersen je dodao 13, a Bo Mekejleb je upisao 12.

Poljski Prokom je na svom parketu savladao Obradovićevu Albu sa 77:66. Igralo se egal do poslednje četvrtine kada su domaći uspeli da preokrenu rezultat i odlepe se. Najzaslužniji za pobedu bio je Blasingejm sa 16 poena i 10 skokova. Ponitka i Kozarek postigli su po 12. U nemačkom timu Dašon Vud ubacio je 18 poena, dok je srpski internacionalac Vule Avdalović učestvovao sa šest poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Aktuelni šampion Olimpijakos se izbrukao na svom terenu protiv Žalgirisa 66:77. Crveno beli iz Atine su se potpuno pogubili u drugom poluvremenu u kome su uspeli da daju samo 22 poena, primivši čak 46!

 
Hrvat Marko Popović je bio najbolji pojedinac utakmice sa 16 poena dok je kod domaćih najbolji bio Kajl Hajns sa 15 pogodaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter