0
Evrokupovi

Crno-beli pali u finišu

Objavljeno: 25.10.12 u 20:58

Ekipa Partizana izgubila je od Intera u Milanu sa 1:0 u okviru 3. kola grupe H Lige Evrope, a gol odluke dao je Rodrigo Palasio u 88. minutu meča! Samo minut ranije crno-beli su mogli da povedu, pošto je Marković imao zicer na drugoj strani. Partizan tako ostaje na samo jednom osvojenom bodu i bez postignutog gola na tri meča.

Partizan je meč u Milanu počeo u sledećem sastavu: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Kamara, Smiljanić, Saša Ilić, Tomić, Lazar Marković i Aleksandar Mitrović. S druge strane Andrea Stramaćonije je malo promešao karte, pa su od prvog minuta meč počeli u formaciji 4-4-2, a ne 3-5-2 kao do sada: Handanovič; Silvestre, Alvaro Pereira, Žuan, Žonatan; Guarin, Mudingai, Kambiaso; Kutinjo, Kasano; Livaja.

 

U 9. minutu viđena je prva šansa za domaći tim, na povratnu loptu je natrčao Kutinjo i sa desetak metara neprecizno šutirao. Prošlo je još 9. minuta do novog uzbuđenja kada je Kasano pokušao petom da uputi udarac, ali ga je blokirao Ostojić. A u 21. minutu velika šansa za Partizan, odličan udarac Lazara Markovića sa leve strane u suprotan ugao (prevario Žonatana pre toga), ali je pogodio stativu srpski reprezentativac. Palasio je zatim zamenio povređenog Kutinja, a u 32. minutu navijači Partizana su se obradovali jer je u sudija u prvi mah pokazao na belu tačku posle prekršaja Silvestera. Ali je preinačio odluku i pošteno dosudio slobodnjak za crno-bele, posle kog Handanovič nije imao potrebe da interveniše.

Nije bilo promena na poluvremenu, Partizan je solidno započeo drugi deo igre, Marković je dobro pokušao da proigra Mitrovića, ali je lopta bila daleko. U 53. minutu velika šansa za Inter, posle greške Markovića na ivici šesnaesterca gde je izgubio loptu, Žonatan je uposlio Silvestrea koji šutira pravo u Petrovića. Tri minuta kasnije se ne snalazi Palasio, kome se iznenada ukazala šansa posle greške odbrane crno-belih (Ostojić pogodio Smiljanića).

 

U 61. minutu velika prilika za Inter, Palasio je uposlio Kasana na drugoj statvivi, mIljković promašio loptu, ali je Fantantonio promašio čitav gol… Nastavio je Inter sa napadima, ali gola nije bilo. Uveo je Stramaćoni Zanetija i Milita,, međutim odbrana Partizana je bila dobro organizovana. Crno-beli su bili zadovoljni remijem i to se videlo u njihovoj igri.

A u 87. minutu Lazar Marković propušta šansu utakmice, Handanović uspeva da mu skine jedan na jedan, a u narednom napadu je meč rešen – Milito centrira, Palasio glavom za 1:0! Slaba reakcija i golmana Petrovića, koji je sigurno ovo mogao da obrani.

Inter je zatim mirno priveo meč kraju i došao do prve pobede na Meaci u evropskim takmičenjima ove sezone. Ono što je najgore za Partizan, jeste činjenica da Inter igra bar duplo bolje u gostima…

TABELA: Inter 7, Rubin 7, Partizan 1, Nefči 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter