0
Evroliga

Duško Vujošević je bio vrlo nezadovoljan posle poraza od Lijetuvos Ritasa

Bacanja, skokovi, Tomas, sudije…

Objavljeno: 25.10.12 u 21:51

Košarkaši Partizana doživeli su i treći poraz u Evroligi, ovaj put od direktnog konkurenta za dalji plasman, Lijetuvos Ritas je slavio sa 69:61 (23:20, 17:11, 15:17, 14:13).

”Nismo imali ono što je potrebno da pobedimo na gostujućem terenu, svih 40 minuta punih, odnosno kontinuitet igre. Jednostavno dosta smo oscilirali i jedan deo razloga pada na igrače sa klupe, koji nisu držali kvalitet onih igrača koji su ušli u problem sa ličnim grekama ili imali potrebu za nekom vrstom odmora.To je jedan deo problema. Promašili smo dosta slobodnih bacanja, a ono što najviše brine večeras to je što smo pustili ekipi koja je niža od nas da nas nadskoči. I ponovo se pojavljuje veći broj grešaka nego što je dozvoljeno.

Bilo je dobrih perioda, početak utakmice, i stvarno je zabrinjavajuće da poljski sudija koji sudi Evroligu ne zna ono što bi trebali da znaju oni koji sude najmlađe kategorije, a to je da u okviru pet sekundi može da se izvrši ne znam koliki broj dodavanja iza čeone linije sa naravno većim brojem igrača.I mi smo postavili jedan special koji često vežbamo na treningu, u momentu kada je bilo 5, 6 sekundi do kraja četvrtine, taj special je mogao da nam donese tri poena, a on je svirao aut na reakciju publike, na moju reakciju drugi sudija ga je zaštitio, njegovo neznanje. Došlo je do toga da se šutiraju dva bacanja i onda je Gagić napravio grešku pa nije izašao u piku, primili smo trojku, tako da smo primili pet poena, a mogli smo eventualno da damo tri i to je otprilike ova razlika koja je bila na kraju.

Domaći je teren, ovo je mlada ekipa, Tomas sa klupe nije dao pravi doprinos, oseća se ta neka pauza zbog povrede, a i on je nepametno ulazio u neke situacije. Verujem u Đorđa Gagića, oseća se ta neka povreda, a Musli mora da da veći doprinos u odbrani.

Ali dobro. Igraćemo i u Beogradu, razlika je takva da može da se nadoknadi, naravno boljom igrom i bez praznih minuta. Ne treba zaboraviti da je ova ekipa verovatno i najmlađa ekipa u istoriji Evrolige i da se iskustvo stiče samo na terenu, nikakvim pričama ne može da se prenese. Tako da ćemo deo nekog iskustva koje smo danas stekli sigurno da upotrebimo u budućnosti”, istakao je šef struke Partizana mt:s Duško Vujošević.

Kapiten crno-belih Vladimir Lučić po završetku utakmice u Viljnusu je rekao:
“Mislim da smo imali lepu priliku da napravimo veliku pobedu ovde na gostovanju i da smo dobro otvorili utakmicu, ali eto napravili smo greške koje ne smeju da se prave na ovom nivou takmičenja, gde smo praktično dva minuta pred kraj prve četvrtine prosto prestali da igramo i to radili do kraja prvog poluvremena. Na mahove smo opet pokušavali da se vratimo. Siguran sam da je ekipa Ritasa zasluženo pobedila. Skok igra je trebala da bude adut u ovoj utakmici, ali šta je – tu je. Idemo dalje, težak raspored imamo, mlada smo ekipa, moramo da učimo iz svake utakmice i svakog poraza pogotovo“.

Dragan Milosavljević je takođe prokomentarisao večerašnju utakmicu:
“Promašili smo dosta bacanja, zicera, imali neke glupe izgubljene lopte. Bili smo par puta blizu da ih stignemo, ali na zalost nismo uspeli i idemo dalje“.

U sledećem kolu Partizan mts gostuje Barseloni.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter