1
Evrokupovi

Šalke šokirao Arsenal

Objavljeno: 24.10.12 u 22:44

Veče velikih iznenađenja i u grupi B, kao i u grupi D! Očekivao se trijumf Arsenala na Emirejtsu protiv Šalkea, a gosti se u Gelzenkirhen vraćaju sa tri boda, dok je favorizovani Monpelje na svom terenu izgubio od Olimpijakos sa 2:1.

Arsenal je dočekao Šalke i znalo se da neće imati lak posao. Venger je bio na tribinama zbog suspenzije, pa je Kris Bould vodio tim. Meč je iznenađujuće počeo Koklan, a u napadu je igrao Žervinjo, dok je Žiru opet bio na klupi. Arsenal je delovao bezopasno u prvom poluvremenu, a ni Šalke nije bio mnogo bolji. Odsečeni su bili Huntelar, Afelaj i Farfan, mada su u samom finišu uspeli da stvore priliku za holandskog centarfora koji nije savladao Manonea.

Šalke je dobro igrao i u nastavku, Arsenalu je definitivno nešto nedostajalo, a gosti su to iskoristili i došlo do vođstva u 76. minutu pogotkom Klasa Jana Huntelara. Krenuo je Arsenal napred, pokušao da izjednači, a Šalke je dočekao kontru – Farfan je prošao po desnoj strani, zavrnuo unutra, gde je loptu dočekao Ibrahim Afelaj i potvrdio pobedu Šalkea! Veliko iznenađenje na Emirejtsu, ali potpuno zaslužen trijumf Šalkea!

U drugom meču Monpelje je dočekao Olimpijakos. Prvo poluvreme je bilo izuzetno dosadno, gosti su se trudili da uspore meč, što im je uspelo, a Monpelje je bio potpuno bezidejan i stvorio je samo jednu polupriliku za 45. minuta. Ipak, domaći bolje započinju drugi deo igre i to im se isplatilo u 49. minutu kada je Šarbonije postigao gol. Slaba reakcije odbrane Olimpijakosa, Utaka nije uspeo da primi loptu, ali je vratio nazad ka devetki Monpeljea i vodi domaći tim. Signalizirali su gosti igranje rukom Utake uzalud… Uporan je bio Olimpijakos u nastavku, trudili su se da dođu do prilika, a prvu su iskoristili, Vasilis Torosidis se sjajno snašao u kaznenom prostoru rivala posle centaršuta. U 90. minutu crveno-beli iz Atine su šokirali Monpelje – Kostas Mitroglu donosi pobedu Atinjanima, koji su se na ovaj način uključili u borbu za drugo mesto u grupi!

TABELA: Šalke 7, Arsenal 6, Olimpijakos 3, Monpelje 1.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Å alke Å¡okirao Arsenal | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Casana blog for anyone who wants to act out out nigh this topic. You observation so some its near exhausting to present with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new stunting on a substance thats been shorthand about for period. Precise force, only zealous!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter