0
Evrokupovi

Jovanović napravio penal, Keržakov rešio meč

Prva pobeda Zenita

Objavljeno: 24.10.12 u 20:12

Odigran je prvi meč u grupi C Lige šampiona, a Zenit je ostvario prvi trijumf savladavši Anderleht sa 1:0. Mnogo sreće za Zenit, jer je šampion Belgija bio jako dobar i propustio nekoliko jako dobrih prilika, a i penal koji je dosuđen jeste zbog brzine izvođenja slobodnog udarca…
Anderleht je počeo meč sa čvrstom odbranom Vasilevski – Kujate – Nujtink – Dešaht, gde niko nije naročito ofanzivan, ali je zato Van den brom u odsustvu Embokanija napred stavio Jovanovića, Kanua, Prata i De Sutera. S druge strane, Spaleti je počeo meč sa očekivanih 11: Malafeev; Anjukov, Lomberc, Hubočan, Krišito; Semak, Vitsel, Širokov, Fajzulin; Hulk, Keržakov.
Najbolju priliku na meču imao je Milan Jovanović, ali nije uspeo da svalada Malafeeva, a gol odluke psotignut je u 72. minutu. Dosuđen je slobodan udarac za Zenit, Rusi su iskoristili neopreznost gostiju, na brzinu odigrali pas u kazneni prostoir, Anjukova je oborio Jovanović, a hrvatski sudija Bebek pokazao na belu tačku. Siguran je bio Keržakov.
Anderleht je probao da dođe do izjednačenja, a Spaleti je s druge strane pojačao odbranu uvođenjem Alveša. Jedan sporan momenat do kraja – Jakovenko je oboren, ali penal nije dosuđen za goste. Imali su još dve dobre prilike da dođu do boda, ali nisu bili precizni Jovanović i Jakovenko.
TABELA: Malaga 6 (2), Milan 4 (2), Zenit 3, Anderleht 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter