0
TimeOut

Prosinečki ide na sud

Objavljeno: 24.10.12 u 12:26

Gavrović je 1991. godine poklonio Robiju jedan akvarel koji se tadašnjem fudbaleru toliko dopao da je posle nekoliko leta naručio od Gavrovića devet slika iz ciklusa „Rok idoli“.

„Prilikom preuzimanja, poslao je mom bratu avans od 1.500 dolara i od tada mu se gubi svaki trag. Kada se vratio u Zvezdu na mesto trenera, ponovo smo se videli i tada me je uveravao da će ‘sve biti u redu’ i da ću dobiti dvoj novac. Dao mi je svoj beogradski broj mobilnog telefona, ali ni na jednu SMS poruku nije odgovarao. Javljao se samo kad sam ga zvao sa drugih telefona. Nikad mu neću oprostiti što smo se na kraju dogovorili da se nađemo ispred Marakane, kada je naredio obezbeđenju da me ukloni iza kapije, da bi službenim automobilom projurio pored mene kao pored kante za đubre. Kako je nastavio da me izbegava, uputio sam pismo i njemu ali i Vladanu Lukiću“, ispričao je Gavrović.

Umetnik je otkrio i da je posle nekoliko meseci Prosinečkog našao u Zagrebu kada mu je rekao da ne zna kako da mu donese slike, kao i da nema nameru da ih plati.

„Ako već želi da ih vrati, onda valjda mora da plati za rentiranje slika za 17,5 godina? Ponovo smo se videli početkom ovog jula, i ponovo mi je rekao da ne zna kako da ih donese. Rekao sam mu da mi samo da novac za prevoz, jer ću ja kombijem da ih vratim. Iz džepa je izvadio 500 evra i dao mi adresu svog brata Danijela koji drži piceriju ‘Prosikito’ na Donjim Sviticama. Kada sam u Hrvatskoj dobio papir koji omogućava da se slike iznesu, njegov brat mi je rekao da ne zna o kakvim se to slikama radi. Vratio sam se u Beograd i sačekao kraj jednog Zvezdinog treninga kada se Robi tobože iznenadio kada sam mu preneo utiske iz Zagreba. Rekao mi je da mu dam taj papir i da će posle Zvezdinog gostovanja na Kipru otići na četiri dana u Hrvatsku i sve će sam doneti. Kasnije je podneo ostavku u Zvezdi, nakon čega mi je rekao da će njegova supruga sa slikama kamionom doći u Beograd. Ne znam ništa dalje o tome. Znam samo da ću da podnesem krivičnu prijavu protiv Prosinečkog. za prevaru. Ne interesuje me povratak slika u kolekciju, želim 45.000 evra, podnosim zahtev za naplatu potraživanja“, ispričao je na kraju Predrag Peđa Gavrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter