0
Evroliga

Partizan apeluje na grobare

Objavljeno: 24.10.12 u 17:00

Košarkaški klub Partizan mt:s je ponovo kažnjen od strane disciplinskog sudije Evrolige. Klub iz Humske će morati da plati 6.000 evra.

 
„Tokom utakmice publika je na teren ubacila dva upaljača. U četvrtoj četvrtini jedan laser je uperen u lice učesnika.“ navedeno je u zvaničnom zapisniku.

 
Povodom novih, zasluženih kazni, KK Partizan se oglasio apelom upučenom svojim navijačima.

Apel prenosimo u selosti:

„Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice kao i korišćenje lasera se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima. Partizan mt:s je dužan da na ime kazne uplati 6 000 evra.

Svaki sledeći manji prekršaj dovešće do mogućih sve većih sankcija po klub. Jasno je navedeno u odluci da su dešavanja iz sezone 2011/2012 uticale na odluku koja je donešena 23. oktobra ove godine. Partizan mt:s je tokom sezone 2011/2012 kažnjen nekoliko puta, sa ukupnom kaznom od preko 50 000 evra. U prethodnoj sezoni naš klub je bio najviše puta kažnjen klub u Evroligi i svaki naredni i najmanji prekršaj će biti najstrožije kažnjen, i organizaciono i finansijski.

Molimo našu vernu publiku, naše navijače, da uvek podržavaju ’crno-bele’ fer i sportski, da navijaju za svoj tim i uzdrže se od bilo kakvog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja lasera i bilo kakvih sukoba, jer u suprotnom čine loše samo svom klubu. Partizan mt:s je pod budnim okom Evrolige i svaki naredni i najmanji prekršaj će voditi kaznama i do 100.000 evra, a buduće utakmice mogu biti organizovane bez publike ili 300 km od matičnog grada. Evroliga je najelitnije klupsko košarkaško takmičenje i pojedinačni ekscesi će biti najstrože kažnjeni, zbog dodatnih kontrola koje su od ove sezone uvedene. Ne smemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje.

Želimo da i dalje utakmice ’crno-belih’ budu praznik košarke, slika najboljeg klupskog sportskog događaja u Srbiji koja će ponosno obići i Evropu i svet. Apelujemo na našu vernu publiku da bude pravi šeti igrač Partizana, neizostavni deo crno-belog tima.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter