0
Evrokupovi

Kopljem probili građane, milioneri jači od kraljeva

Objavljeno: 24.10.12 u 22:53

ajveće iznenađenje u 3. kolu LŠ priredio je Ajaks koji je sa 3:1 savladao Mančester Siti u grupi D! Siti se opet suočava sa ispadanjem iz LŠ posle grupne faze, a Dortmund je pobedom nad Realom blizu osminefinala.

Borusija iz Dortmunda je u derbiju grupe D dočekala Real. Odličan meč je viđen na Signal Iduna parku, a najavio ga je Ozil šansom već u šestom minutu. Zatim je pokušao Sebastijan Kel sa distance ali je Kasiljas odbranio. Dortmund je zatim strpljivo čekao grešku rivala i dočekao je u 36. minutu kada je kardinalno pogrešio Pepe, a Kel uposlio Levandovskog koji dovodi milionere u vođstvo. Samo dva minuta su se radovali navijači Dortmunda, pošto je tada Ozil magično uposlio Kristijana Ronalda pasom dugim 40-tak metara, a Portugalac lobovao istrčalog Vajdenfelera za 1:1.

Na startu drugog poluvremena velika šansa za Dortmund, ali udarac Lukaša Piščeka brani Kasiljas. Slede dve prilike za kraljevski klub, ali ih u roku od samo četiri minuta propuštaju Di Marija i Benzema. A Dortmund dolazi drugi put do vođstva golom Marsela Šmelcera, posle sjajnog udarca sa ivice šesnaesterca, a lopta je prošla pored Levandovskog i završila u mreži. Ovoga puta Real nije stigao do ekspresnog izjednačenja. Zatvorio je Dortmund prilaze golu, a Real ima sreće da nije poražen i ubedljivije pošto je u 80. minutu Pepe oborio Gecea u kaznenom prostoru, ali penal nije dosuđen.

Dortmund je pokazao da je sazreo kao tim u Evropi i sada su blizu plasmana u osminufinala. Ali ima još mnogo posla za izabranike Jirgena Klopa.

Ajaks je jako dobro počeo meč protiv Mančester Sitija, pokušali su nekoliko puta da ugroze Harta iz daljine, ali nisu imali sreće da dođu do vođstva. Siti je čekao svoju šansu iz kontre i dočekao je. Milner je uposlio Nasrija koji je prelepim udarcem u dalji ugao savladao Vermera. Siti je imao šansu da dođe do velikih 2:0, ali je Ričards u kontri četiri na dva šutirao pravo u Vermera. To se osvetilo Sitiju u samom finišu prvog poluvremena kada je Sim De Jong na asistenciju Van Rijna izjednačio.

U 58. minutu šok za goste! Niklas Moisander posle centaršuta Eriksena glavom dovodi kopljanike u vođstvo! Leskot se izgubio negde, a Moisander ostao sam i kaznio građane. A Kristijan Eriksen se pobrinuo da Ajaks dođe do dva gola prednosti. Izgubio je Siti loptu na 30 metara od svog gola, Eriksen šutirao, lopta zakačila Kompanija i završila u mreži Harta.

Pokušao je Siti da se vrati, ali je Edin Džeko propustio dve velike prilike za samo pet minuta. Nije Siti uspeo ni da smanji rezultat u Amsterdamu, pa su sada u jako teškoj situaciji i maju samo bod iz tri meča. Manćini se suočava sa ispadanjem iz LŠ drugu godinu zaredom u grupnoj fazi.

TABELA: Dortmund 7, Real Madrid 6, Ajaks 3, Mančester Siti 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter