0
ATP

Ferero u penziji

Objavljeno: 24.10.12 u 12:54

“Ovo je bila vrlo posebna i vrlo emotivna nedelja za mene. Kada sam video žreb, nisam bio srećan jer nisam želeo da igram sa Nikom. koji mi je najbolji prijatelj. Ipak, druga strana medalje jeste da sam poslednji meč u karijeri odigrao protiv važne osobe u svom životu”, izjavio je Huan Karlos Ferero, koji je povlačenje najavio sredinom septembra.

“Postoji dobra šansa da ću sledeće godine putovati sa Nikom na neke turnire, možda kao trener”, rekao je Ferero i objasni zašto se povlači iz tenisa:

“Oduvek sam bio pobednik, takmičarski nastrojen i jednostavno sam osetio da toga više nema u meni. Potrebno je mnogo truda kako bih držao korak sa nivoom igre kakav je trenutno. Verovatno sam mogao da igram još neko vrem, ali oduvek sam bio perfekcionista i zato želim sada da stanem”.

Ferero ima 32 godine, u karijeri je od turnira zaradio skoro 14 miliona dolara, a ukupno je osvojio 16 titula. Godine 2003. bio je šampion Rolan Garosa i finalista US opena, kao i prvi na ATP listi.

Ove sezone karijeru je završio i Endi Rodik.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter