in ,

Tužna godišnjica

Na VN Malezije, na stazi Sepang, na današnji dan prošle godine tragično je okončao karijeru  „Super Sic“, izuzetno talentovani vozač Honde Gresini. Ovaj tragični momenat desio se kada je Simončeli izgubio kontrolu nad motorom i naglo krenuo u desnu stranu, dotakavši asfalt, a potom su, dok je klizao po stazi, na njega naleteli istovremeno Valentino Rosi i Kolin Edvards. Od siline udarca, Simočeli je spala i kaciga, a ni uporni pokušaji lekara da mu spasu život, nisu doneli rezultate.

Prva sezona u timu Honde Gresini bila je prosečna i Simočeli je šampionat završio kao osmi, ali je u drugoj sezoni, sa fabričkim motorom Honde koji je isporučen Gresinju, pokazao brzinu i često lucidnost. U Katalunji je osvojio pol poziciju a na stazi u Češkoj se prvi put popeo na podijum. Svoj najbolji rezultat ostvario je samo nedelju dana pre tragedije, drugim mestom na stazi Filip Ajlend u Australiji.

Prošlog vikenda na stazi Sepang postavljena je plaketa u krivini u kojoj je Marko stradao a staza u San Marinu je ponela njegovo ime.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Učite od Hajduka

Izbrisao sve titule sa Tvitera