0
Evrokupovi

Valensija ubedljiva protiv BATE Borisova, Bajern uz pomoć sudije savladao Lil

Sladili se gosti

Objavljeno: 23.10.12 u 22:49

BATE Borisov je konačno zaustavljen, a to maltene sam učinio Roberto Soldado koji je dao hettrik za Valensiju u Belorusiji. pobedu na gostovanju ostvario je i minhenski Bajern protiv Lila golom Tomasa Milera.

Valensija je gostovala u Belorusiji, najvećem iznenađenju dosadašnjeg dela LŠ – BATE Borisovu. Izabranici Manuela Pelegrinija su znali šta ih čeka, sjajna defanzivna ekipa sa ubitačnim kontrama. Upravo smo to i gledali u prvom poluvremenu, lošta igra Valensije, krajnje bezidejna, a kako je vreme odmicalo BATE je bio bolji i počeo i da stvara kakve takve prilike. Međutim, u 45. minutu dosuđen je penal za VAlensiju, Soldadu je primio loptu, Simić je bio pored njega, Španac ga je držao za dres, tražio kontakt, pao i dobio penal, koji je sam i iskoristio.

BATE je krenuo ofanzivnije u drugom poluvremenu, Hleb je stvorio priliku za Rodionova, Alves je odbranio, a usledila je kontra i volej Roberta Soldada za 0:2 u Minsku. Pogubili su se fudbaleri BATE-a, Valensija je u narednih nekoliko minuta mogla i do veće prednosti ali Kosta i Guardado nisu uspeli da postignu treći gol. Pogubljenost BATE-a se nastavila, a Soldado daje treći pogodak u 70. minutu, nakon što su on i Kosta uradili petoricu protivničkih fudbalera.

Lil je posle dva poraza dočekao Bajern i morao je da dođe bar do boda da zadrži nadu oko prolaska u osminufinala. U krajnje nezanimljivom prvom poluvremenu Bajern je ipak poveo i to nakon što je Martin Etkinson dosudio penal, posle pada Lama u šesnaestercu. Tomas Miler je bio siguran sa bele tačke i doveo Bavarce u vođstvo. Bajern je držao ovu prednost, propustio nekoliko poluprilika da reši pitanje pobednika, ali su uspevali da zaustave svaki pokušaj Lila što im je bilo najvažnije.

TABELA: Valensija 6, Bajern 6, BATE Borisov 6, Lil 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter