0
Evropske lige

Barselona u nadoknadi slomila otpor šampiona Škotske

Seltik nije izdržao na Kamp Nou

Objavljeno: 23.10.12 u 22:52

Sprečeno je najveće iznenađenje u 3. kolu Lige šampiona, Barselona je tek u nadoknadi vremena pobedila Seltik golom Albe savladala goste, koji su se branili tokom čitavog meča, ali na kraju ipak izgubili sa 2:1.

Tito Vilanova je u startnih 11 stavio Marka Bartru, a napred su bili Mesi, Sančez i Pedro, dok je Vilja opet počeo sa klupe. Barsa je stvorila dve dobre prilike na startu meča, ali nisu uspeli da savladaju Forestera, pa je usledila kazna. Centaršut, Samaras je zakačio loptu glavom, a u mrežu je sproveo Havijer Maskerano. Valdez apsolutno ništa nije mogao da učini u tom 14. minutu. Slika na terenu se nije menjala, Barsa je napadala, ali je do izjednačenja stigla tek u 45. minutu posle sjajne akcije koju je započeo Mesi, a Inijesta i Ćavi razmenili magičan dupli pas – Forester je izvadio loptu iz mreže posle udarca Inijeste.

Barsa je nastavila sa napadima i u drugom poluvremenu, međutim nikako nije uspevala da slomi otpor upornih Škota. Najbolju priliku imao je Mesi u 71. minutu posle akcije Sančeza i Pedra, ali je Forester uspeo da odbrani. Sedam minuta kasnije novi napad domaćih i opet Mesi u šansi, doduše nekarakteristično za njega glavom, ali Forester opet sjajno brani. U 90. minutu nova šansa za izabranike Tita Viljanove, odličan udarac sa ivice šesnaesterca Davida Vilje, ali ovoga puta stativa spašava goste. Ipak, pravda je zadovoljena, pošto je Alba u 93. minutu zatresao mrežu Forestera i doneo treći trijumf Barsi, koja je jako blizu plasmana u narednu fazu takmičenja.

Seltik će se do kraja boriti za drugo mesto, a mogu da se nadaju da će za dve nedelje imati više sreće protiv BArse i uspeti da dođu bar do boda koji bi im mnogo značio u nastavku takmičenja.

U meču koji je ranije odigran Spartak je savladao Benfgiku sa 2:1.

TABELA: Barselona 9, Seltik 4, Spartak Moskva 3, Benfika 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter