0
Domaći fudbal

Pustite rezultat, radite s decom

Objavljeno: 23.10.12 u 13:26

Kriterijum za određivanje uspeha omladisnke škole, nikako nisu rezultati na raznim turnirima širom Evrope, već broj igrača koje određeni klub izbaci u prvi tim ili reprezentaciju. To je valjda svima jasno, mada se i dalje mnogi busaju u grudi osvajanjem pehara i “dominacijom u svom godištu”.

Svestan je toga i bivši reprezentativac Mateja Kežman, koji tvrdi da se u Srbiji mnogo loše radi s decom i da se zbog toga gubi veliki broj talenata.

„Sećam se dok sam nastupao za holandski PSV tri puta nedeljno sam imao dodatne šuterske treninge. Posle ostalih igrača ostanemo mi napadači, trener i oko 50 lopti. Šutiramo i vežbamo do iznemoglosti.

Bio sam tada formiran igrač, ali sam osetio kako napredujem, a u Srbiji toga nema.

Ovde se u mlađim kategorijam akcenat stavlja na taktiku, na dobre rezultate, a to je pogubno. Igrači se ne školuju, pa zato imate situaciju da u prvi tim dođu nedovoljno obučeni igrači.

Mnogo pažnje mora da se posveti individualnom radu, mora konstanto da se vežba, što u Srbiji niko ne radi. U moje vreme bilo je toga, ali sada se to izgubilo“, kaže Kežman.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter