0
Evrokupovi

Junajted od 0:2 do pobede protiv Brage na teatru snova, Galata sa igračem više samo do boda protiv Kluža

Preokret crvenih đavola

Objavljeno: 23.10.12 u 22:56

Mančester Juanjted je psole velikog preokreta došao do treće pobede u grupi H Lige šampiona, dok Galatasaraju nije pomoglo ni to što je sat vremena igrao sa igračem više protiv Kluža, ali su bar došli do prvog boda.

Ser Aleks Ferguson je rešio da izvede kombinovani tim protiv Brage, jer Junajtedu predstoje dva okršaja sa Čelsijem u narednih sedam dana. Tako je odbrana crvenih đavola izgledala ovako: Rafael, Karik, Evans, Bitner… Braga je to znalački iskoristila i povela u drugom minutu golom Alana, posle centaršuta Uga Vijane. A u 20. minutu muk na Old Trafordu, Eder je Karika izbacio iz igre kao da ga nema, dodao do Alana koji pametno šutira u bliži ugao gol koji je čuvao David De Hea – Braga vodi sa 2:0! Ali brzo se Mančester Junajted vratio u meč, pošto je Kagava sjajno uposlio i pogodio u trepavicu Čičarita u 25. minutu.

Posle sat vremena igre Junajted je uspeo da izjednači uz dosta sreće. Korner je izveden, Evans je promašio čitav fudbal, lopta je nekako i dalje bila tu, a on je uspeo da dođe do nje i ćušne je u gol za 2:2. Nani je posle sjajnog prodora Čičarita imao šansu da dovede Junajted u vođstvo u 73. minutu, ali je pogodio Beta. Ali već u 76. minutu crveni đavoli su došli do preokreta – Bitner centrira sa desne strane i pogađa Čičarita koji se sjajno kretao i postigao svoj drugi gol na meču. Junajted je na ovaj način došao do velikog preokreta i devetog boda u grupi, koji im maltene garantuje prolaz u narednu fazu.

Galatasaraj je tražio prve bodove u Ligi šampiona protiv Kluža, a nije sve počelo onako kako je Lučesku zamislio. Rumunski predstavnik je poveo u 19. minutu autogolom Nunkeua posle napada po levoj strani i centaršuta ka Kapetanosu, Nunkeua je lopta pogodila u grudi u padu i završila u mreži. Galata je imao inicijativu, a u 28. minutu ostaju sa igračem više pošto je drugi žuti u ekipi Kluža dobio Agiregaraj. Teren u Istanbulu je bio očajan, kiša je pljuštala, a Galata je propustio priliku da izjednači u prvom poluvremenu. Dosuđen je penal zbog igranja rukom, a Melo je očajno šutirao pa je njegov udarac zaustavio Felguiraš.

Mučio se Galata po tragičnom terenu sve do 77. minuta, Armabat je centrirao, a rezervista Buruk Jilmaz je glavom zatresao mrežu gostiju – krivac za gol čuvar mreže Kluža Felgeiraš, koji je istrčao u prazno. Ali do kraja na žalost navijača Galate nije bilo još golova, pa će turski tim u revanšu morati da juriša na sva tri boda ne bi li se uključio u borbu za drugo mesto.

TABELA: Mančester Junajted 9, Kluž 4, Braga 3, Galatasaraj 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter