0
AdmiralBet ABA Liga

Kako navodi crnogorska policija, navijači Partizana su prvi ušli na teren

Policija: Grobari prvi upali na teren

Objavljeno: 23.10.12 u 19:21
Crnogorska policija se juče oglasila saopštenjem nakon incidenata i tuče na utakmici između Budućnosti i Partizana.

„Incident je počeo tako što su prvo navijači „Partizana“ ušli na teren, a potom su probijajući kordon redarske službe navijači „Budućnosti“ učinili isto. Obe navijačke grupe su potom nasrnule na policiju i u ovom incidentu su povređena četiri policijska službenika. Prilikom intervencije policije stekli su se zakonski uslovi za upotrebu sredstava prinude i delimično pražnjenje tribina. Onog trenutka kada je uspostavljen red i mir, utakmica je započeta i odigrala se bez daljih incidenata“navodi se saopštenju policije

Zbog povređenih navijača i policijskih službenika pražnjenje tribina gde su bili navijači Partizana trajalo je 5,45 minuta, dok je pražnjenje tribina gde su bili navijači Budućnosti trajalo 35 sekundi. Radi izbegavanja sukoba između navijača, evakuisanje navijačkih grupa je zatim izvršeno u različitim intervalima. Uprava policije je i ovom prilikom preduzela sve mere i radnje radi sprečavanja eskalacije sukoba izmedju navijača i uspostavila narušeni javni red i mir“, stoji u saopštenju UPCG.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter